Kalmer Musting: Raskelt tuli

Ainsana Eesti klubidest võidu kirja saanud Serviti pidas 2017. aasta esimese ametliku mängu ja peatreener Kalmer Musting tunnistas, et veidi ootamatult oli mäng natuke roostes. "Tegime palju pallikaotusi ja tervikuna oli mäng nii-öelda toores. Oli tunne, nagu oleks tegu hooaja algusega. Granitas esines muidugi hästi," tunnustas Serviti peatreener vastaseid.

Serviti kaotas avapoolaja 12:13, jäi teise pooltunni esimese kümne minutiga kolmega taha, ent nõelus siis vahe kinni ja sai raske 27:26 võidu. Serviti parimana viskasid Hendrik Varul ja Raiko Rudissaar 5 väravat. Sander Sarapuu, Kristjan Muuga, Henri Sillaste ja Üljo Pihus lisasid 3, Roman Aizatullov ja Anatoli Tšeslov 2 ning Henri Hiiend ühe tabamuse. Vastasest oli parim Vaidas Drevinskas 6 väravaga.

"Teisel poolajal kosusime ja võrdses mängus võinuks kaalukauss nii ühele kui teisele poole kalduda," sõnas Musting. "Saime nende pommitaja Drevinskase paremini kinni kui sügisel ja õnneks viskas ta viimastel sekunditel kiirrünnakust palli meie väravast mööda. Saime tabelisse raske, aga väga tähtsa võidu!"

Kaotusest hoolimata jäi Lillsoo meeskonnaga rahule

Kehra oli esimeses ringis ZTR-ile alla jäänud koguni 13 väravaga, aga näitas täna hoopis teisest puust mängu. Pea kogu kohtumine kulges ülimalt tasavägises heitluses. Viis minutit enne poolaja lõppu sai kodumeeskond 13:10 ette, ent lasi siis vastastel visata viis vastuseta väravat.

Teisel pooltunnil võitles Kehra end mängu tagasi ning sai uuesti eduseisud nagu 18:17 ja 21:19. Veerand tundi enne lõppu juhiti veel 22:21, aga siis libises ZTR vaikselt eest ja sai tabelisse viienda võidu tulemusega 30:25.

Kehralaste parimana viskas Uku-Tanel Laast 10 väravat. Dmõtro Jankovski lisas 5, Kaspar Lees ja Mikita Jermaševitš 3, Jorma Käsper 2 ning Kaupo Liiva ja Jaan Kauge 1 tabamuse. Ukrainlaste resultatiivseimad olid Maksim Karamõšev ja Oleksii Gantšev 8 väravaga.

Peatreener Indrek Lillsoo jäi hoolealuste esitusega rahule: "Vastased tuli täiskoosseisus ja mängisid pareminigi kui sügisel, aga meiegi esitasime väga korraliku partii. Lõpp vajus kahjuks ära, veidi oli ebaõnne, natuke mängis rolli väsimus ja ehk pikk mängupauski. Aga homse tähtsa kohtumise suunas Minski SKA-ga vaadates, on meil põhjust optimismiks ja läheme kindla plaaniga pühapäeval punktid koju jätta."

Viljandis toimus väravavahtide show

ZTR-i homne vastane Viljandi HC võõrustas kolmekordset Balti liiga võitjat Minski SKA-d ja oli esimese poolaja kindlalt mängus sees, kaotades minimaalse vahega 10:11. Teisel poolajal takerdus mulkide mäng aga tugevasse valgevenelaste kaitsesse ja väravavaht Ivan Morozi suurepärastesse tõrjedesse. SKA sai tabelisse kolmanda võidu tulemusega 25:17 ja tõusis Viljandist tänu parematele väravatevahele mööda.

"Pea terve kohtumine oli üks väravavahtide show, Rasmus Ots mängis väga hästi, aga valgevenelasest kolleeg oli veelgi parem," tunnistas Viljandi HC peatreener Marko Koks. "Oli näha, et vastastel oli võitu tarvis ja need mehed, kes MM-koondisest välja jäid, kandsid kogu kohtumise põhiraskust. Meil jäi järjekordselt väga palju realiseerimise taha. Teise pooltunni algus ei õnnestunud ja tagaajamise kestel puges ebakindlus sisse."

Viljandi kasuks viskasid väravaid: Kristo Voika 4, Robert Lõpp ja Sergei Rodjukov 3, Ott Varik ja Sten Maasalu 2, Kristjan Koovit, Raiko Roosna ja Kristo Järve 1. SKA meeskonnas said Mikita Vailupov ja Artur Karvatski kirja 7 tabamust.

Eesti klubide pühapäevased mängud Balti liigas:

14.00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Minski SKA (Kehras)

15.00 Viljandi HC – Zaporožje ZTR (Viljandis)

16.00 Põlva Serviti – Vilniuse VHC Šviesa (Põlvas)