3.05 (kell 19:00) Mesikäpa Hall: Põlva Serviti - Viljandi HC
Omavahelised mängud:
Põhiturniiril: 28:29, 37:24, 33:25
Vaheturniiril: 25:26, 26:29

Tiitlikaitsja Põlva Serviti lunastas finaalikoha juba nädal tagasi, kui teises poolfinaalseerias oli seis alles 1:1. Serviti peatreener Kalmer Musting tunnistas, et väga põhjalikult teise poolfinaali anatoomiaga ta end kursis ei hoidnud. "Keskendusin pigem oma mängudele. Otse nägin neljast poolfinaalmängust vaid üht," sõnas ta. "Aga selge on see, et antud hetke tugevam võistkond tuleb meile vastaseks."

Kogu hooaja teise poole Servitit räsinud vigastused ei anna meeskonnale hõlpu ka finaalseeriale vastu minnes. "Viimane nädal on olnud selline, et mitu olulist lüli on pidanud individuaalsete treeningutega tegelema ja pole saanud meeskondlikku tegevusse sekkuda," kurtis Musting. "Aga vähemalt on lootust, et esimesele finaalmängule stardime kõikidega peale Denis Lõokese, kes jätab punase kaardi tõttu mängu vahele. Mis edasi saab, on iseasi."

Musting rääkis, et Viljandi poolfinaal Kehraga näitas, et Viljandi relv on kaitse. "Kui meil õnnestub kaitse murda, siis oleme eduks vundamendi paika saanud. Samuti peame hakkama saama nende noorte viskajate Karl Toomi ja Karl Roosna ning ülikogenud Kristo Voikaga."

Viljandi peatreener Marko Koks ütles, et läheb klubi ajaloo esimesele Eesti meistrivõistluste finaalseeriale vastu ootusärevusega. "Mõtted kisub ikka kogu aeg eesootavate mängude peale."

Käimasoleval hooajal on Viljandi omavahelistes mängudes Serviti vastu 3:2 peal. See tähendab, et Viljandil on olemas võti, millega tiitlikaitsjat murda. "Kuidas see platsi peal õnnestub, on teine teema. Kindlasti on finaalmängud hoopis midagi muud kui põhiturniiri kohtumised," ütles Koks. "Peame rünnakul vältima rumalaid pallikaotusi ja pealeviskeid. Me peame viskeolukorrad korralikult välja mängima, sest muidu jooksevad nad meile lihtsaid kiirrünnakuid ja pärast on seda vahet juba väga raske tagasi mängida."

Kolmapäeval tehakse algust aga kahe võiduni mängitava pronksiseeriaga, kui HC Kehra/Horizon Pulp&Paper võõrustab Viimsi/Tööriistamarketit.

4.05 (kell 19:00) Kehra spordihoone: HC Kehra/Horizon Pulp&Paper - Viimsi/Tööriistamarket
Omavahelised mängud:
Põhiturniiril: 37:26, 30:25, 33:28
Vaheturniiril: 29:26, 26:28

Kuue aasta jooksul esimest korda finaalseeriast kõrvale jäänud HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi mängumees Antti Rogenbaum ütles, et motivatsioonipuudust kehralaste seas pole ja pronksmedal on kindlalt sihikul.

Selle hooaja omavaheliste mängude põhjal on viiest mängust neli võitnud Kehra favoriit. "Loodetavasti oleme ainsast kaotatud mängust järeldused teinud. Viimsi pole kindlasti nõrk meeskond, aga kui me suudame eksimusi vältida, peaks me suutma võita."

Medalimõtetega läheb seeriat mängima ka Viimsi. "Kehra sobib meile ilmselt paremini kui Viljandi ja neil tundub praegu olevat ka väike mõõnaperiood. Läheme hea meelega neile vastu," ütles Viimsi treener ja mängija Siim Pinnonen.

Pinnonen lisas, et Viimsi peab jätkama samas rütmis, nagu viimases poolfinaalmängus Põlva Serviti vastu. "Kui vaadata selle mängu protokolli, siis Tarmo Ulla, Aleksander Oganezov ja Robin Oberg viskasid meeldivalt palju väravaid. Kui mina annan veel ka enda panuse, siis ma arvan, et oleme päris heas hoos."