TuS N-Lübbecke kohtus võõrsil TBV Lemgoga ja kaotas pärast võidetud poolaega 27:30 (13:11). Jaanimaa oli võimsas pommitamishoos ning saatis teele 17 pealeviset, millest tabas üheksa. N-Lübbecke kogus 14 punkti ja viimase vooru võiduga möödus neist liigatabelis Ludwigshafeni Die Eulen, kes jõudis 15 silmani.

Jaanimaalt 110 väravat, Patraililt 72 resultatiivset söötu

Jaanimaa alustas hooaega MT Melsungeni ridades, kust siirdus N-Lübbecke meeskonda. Kokku viskas Eesti mullune parim käsipallur kahe klubi eest 110 väravat, millega paigutus snaiprite tabelis 43. kohale. 230 tabamusega võitis parima väravaküti auhinna Mait Patraili klubikaaslane Casper Mortensen. Lisaks andis Jaanimaa 52 resultatiivset söötu.

Patrail ja TSV Hannover-Burgdorf said viimases voorus magusa 31:29 (16:15) võõrsilvõidu VfL Gummersbachi üle. Eestlane panustas ühe tabamusega. Saksamaa meistriks tuli pärast 14-aastast vaheaega SG Flensburg-Handewitt, kogudes 56 punkti. Tiitlikaitsja Löwen jäi maha ühe ja Berliini Füchse kolme silmaga. Hannover-Burgdorf oli 47 punktiga kuues.

Kokku sai Patrail liigahooajal kirja 77 väravat ja 73 resultatiivset söötu. Viimane number andis talle "assistentide" edetabelis kõrge 13. koha. Selles arvestuses oli Bundesliga parim Rhein-Neckar Löweni šveitslasest mängujuht Andy Schmid 138 sööduga.

Patrail: kindlasti üks edukamaid hooaegu Saksamaal

"Tegemist oli kindlasti ühe edukaima hooajaga Saksamaal, ehkki tiitleid me ei võitnud," tunnistas Patrail. "Kuues koht liigas kordas minu Hannoveri debüüthooaja saavutust, aga kogusime ühe silma enam ja tegime klubi punktirekordi. Krooniks oli muidugi pääs karikafinaali ja seeläbi tulevaks hooajaks eurosarja."

Patrailil on leping Hannover-Burgdorfiga ka järgmiseks aastaks ja ta ootab seda põnevusega. "Pole juba viis aastat Euroopas mänginud ja traditsiooniliselt esinevad Saksamaa klubid EHF Cupil edukalt. Nii klubile kui mulle isiklikult on pääs eurosarja väga tähtis ja samas ka suur väljakutse. Nelja mängija lahkumisega toimuvad tiimis muudatused, ent tase kindlasti ei lange," selgitas Eesti koondise vasaksisemine.

"Lõppenud hooaeg sujus üldjoontes hästi. Alustasime eriti võimsalt, kuid pärast uut aastat tuli langus. Põhjuseid saab otsida nii minu enda kui mitme kaaslasegi vigastustest. Lõpetasime aga jälle edukalt ja kuigi karikasarja hõbe oli hea saavutus, jääb finaal Löweni vastu natuke kripeldama ka – võinuks sellegi võita," analüüsis Patrail.

Mägi ja Roosna lõpetasid 2. Bundesligas võidukalt

Laupäeval lõppes hooaeg 2. Bundesligas, kus viimase mängu oma tänaste koduklubide eest tegid Janar Mägi ja Karl Roosna ning olid mõlemad võidukad. Järgmisel hooajal 3. liiga klubi HSG Krefeldi ridadesse siirduv Roosna sai Esseni TUSEM-iga 34:31 (17:18) jagu Wilhelmshavener SC-st. Eesti koondise paremäär jäi hoolimata kahest pealeviskest nullile.

Kaheksa-aastase perioodi EHV Aue ridades lõpetanud Mägi aitas kaasa kolme väravaga kui meeskond lõpetas 29:25 (12:14) võiduga Hageni VfL Eintrachti üle. Kokku viskas Mägi tänavu 64 väravat, Roosna arvele jäi 30 tabamust. Lisaks said meie mehed kirja vastavalt 11 ja 7 resultatiivset söötu.

Võimsa hooaja lõpuga – tosinast viimasest mängust kaotati vaid üks – maandus Essen lõpuks 9. kohal 40 punktiga. Aue kogus kümme silma vähem ja lõpetas 15ndana. Pääsme Bundesligasse teenisid Bergischer HC ja SG BBM Bietigheim. Järgmisel hooajal Karl Toomi leivaisaks saav TV Emsdetten oli 37 punktiga kümnes.