Serviti ja Kehra on 27 meistriliiga hooajaga kokku võitnud 51 medalit ehk esikolmikust jäädi välja vastavalt kahel ja ühel puhul. Meistritiitleid on Servitil 13 ja Kehral 11. Mullu kohtuti kolmes erinevas sarjas koguni kümnel korral, kehralased said vaid ühe võidu – Balti liiga veerandfinaali korduskohtumises – põlvalaste üheksa vastu.

Treenerid: Kehra ja Serviti vastasseisud on alati erilised

Avavoorus alistas Kehra 17 väravaga Aruküla/Audentese ning Serviti tosina väravaga Põlva Coopi. "Suurele võidule järgnes Balti liigas suur kaotus Riihimäe Cocksi käest, loodetavasti tuleb nüüd lihtsam vastane. Ehkki loomulikult on Servitiga alati raske ja samas ka eriline mängida, arvestades aastatepikkust madistamist," sõnas Kehra peatreener Kaupo Liiva.

"Valitsevat Eesti meistrit tahaks alati võita ja kindlasti on mängijatel juba keskendumine teine kui mõne muu vastasega. Loodame Kehra publikule head mängu pakkuda ja uut mängijatki tutvustada," lisas Liiva, oodates, et Valgevenes, Türgis, Ungaris ja Hispaanias pallinud kogenud paremsisemine Andrei Vahnovitš jõutakse registreerida.

"Septembri keskpaigaks oleme siis lõpuks meeskonna kokku saanud," rõõmustas Serviti peatreener Kalmer Musting. "Kaitseväeteenistusest tulid Hendrik Varul ja Martin Grištsuk ning Eston Varuskit naaseb väravasuule toetama Jürgen Lepasson. Ainsaks puudujaks on vigastust raviv Carl-Eric Uibo."

Musting oli Liivaga ühel nõul, et Serviti ja Kehra vastasseisud on alati erilised: "Võõrsil pole kindlasti lihtne, aga mis oleks magusam kui põhikonkurenti nende oma kodus kurvastada. Kehra on uuenenud ja eks me vaatame nende Balti liiga mängu Cocksi vastu veel videolt üle."

Kolmapäeval kohtuvad veel Viljandi HC ja Aruküla/Audentes. Esmakordselt sel hooajal kodusaalis mängivad mulgid olid avavoorus kindlalt 32:21 üle HC Viimsi/Tööriistamarketist, samas kui arukülalased jäid alla Kehrale. Mullu sai Viljandi mõlemas põhiturniirimängus võidu, tänavu loositi samad tiimid kokku ka karikavõistluste kaheksandikfinaalis.

Medalilootustega Tallinn ja Viimsi kohtuvad Kalevi spordihallis

Neljapäeval kohtuvad Kalevi spordihallis HC Tallinn ja HC Viimsi/Tööriistamarket, kes hooaja eel mõlemad medaliambitsioonidest teavitasid. Mullu said põhiturniiril mõlemad ühe võidu, ent vaheturniiril olid pealinlased juba kindlalt paremad, vastavalt 10- ja 20-väravalise ülekaaluga. Hooajaeelsel Tallinn Handball Cupil oli Tallinn samuti kindlalt 22:13 (9:3) üle.

"Avavoorus Tapa vastu olime suurelt ees, aga nii-öelda jäähokivahetused ei toiminud, lipsas sisse palju eksimusi, tekkisid pinged ja mäng muutus võrdseks. Sõprusmängus Grankulla IFK vastu tegutsesime juba palju paremini," vihjas Tallinna peatreener Jüri Lepp laupäevasele 28:15 võidule Soome meistrivõistluste neljanda üle.

"Oleme hetkel seisus, kus igaks mänguks eraldi ei valmistu. Teeme veel kangitreeninguidki ning arusaadav, et kõik mehed pole igaks kohtumiseks tippvormis. Aga muidu on seis hea ja eriti valmistab rõõmu kogenud mängujuhi Uku-Tanel Laastu lisandumine – tema annab meie mängule ikka kõvasti juurde," lisas Lepp.

1997. aastal klubi ainsa Eesti meistritiitli võitnud Viimsi tegi hooaja eel suuri muudatusi. "Oleme tõesti uuendunud – liigume edasi uue nägemuse, mitmete uute mängijate ja uute treeneritega," kinnitas Viimsis peatreeneriks tõusnud Jarno Nurm. "Minu kõrval asus treenerina tööle Kristo Järve, kes on selgelt toonud mängijatesse uut hingamist."

Viimsisse lisandusid alanud hooajaks Raigo Pennula, Andre Sild, Kert Liinat ning Tapalt loodetakse saada ka Martin Adamsoni mängijaõigused. "Tagaliinis on meil väga hea valik pallureid, aga suurim mure on vasakukäeliste puudus. Lisaks said vigastada kogenud Aleksandr Oganezov ja Priit Poks. Oleme hetkel pigem rõhunud üldfüüsilistele treeningutele ja kokkumäng on veel nõrk," selgitas Nurm.

Meistriliiga teise vooru neljandas mängus lähevad Mesikäpa hallis vastamisi avavoorus võiduta jäänud Põlva Coop ja SK Tapa. Mullu said põlvalased kodusaalis suureskoorilise 43:29 võidu, ent Tapal toimus juba oluliselt põnevam kohtumine, kus minimaalse, 25:24 eduga sai võidu Coop.

Meistriliiga 2. voor:

19.09. 19:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Põlva Serviti

19.09. 19:00 Viljandi HC – Aruküla/Audentes

20.09. 19:00 HC Tallinn – HC Viimsi/Tööriistamarket

20.09. 19:00 Põlva Coop – SK Tapa