01.03. (kell 19.00) Aruküla Põhikooli saal: Aruküla SK – Audentes SK Omavahelised mängud. 1. ring: 33:33; 2. ring: 37:31; 3. ring: 34:27.

Aruküla oli vahegrupiturniiri avavoorus vaba, Audentes aga alistas kodus Tapa meeskonna 26:24 ning tõusis eelviimasele kohale.

Aruküla on turniiritabelis küll kindlalt viiendal positsioonil, kuid meeskonna peatreener ootab hoolealustelt maksimaalset pühendumist.
„Tahaks näha ilusat mängu ning katsetada erinevaid liikumisi. Samuti ootan seda, et kaitses kerkiks esile mõni uus tegija,“ ei varjanud Järv.
„Audentesel viskavad Karl Toom ja Martin Grištsuk üle kümne värava mängus ning peamegi need mehed kinni saama. Kuna tabeliseis on suhteliselt selge, siis võib meid põhihooaja lõpus tabada pingelangus.“

Audentese juhendaja Martin Noodla tahab teenida kahte punkti. „Aruküla on võidetav vastane. Neil on rivistuses hulk mehi, kuid tippe mitte eriti palju. Seega peab neil kohtumises, kus nad on favoriidid, kõik paika loksuma, et võidukramp saatuslikuks ei saaks,“ teatas Noodla.
„Meil on skooritegemise enda peale võtnud peamiselt kaks poissi, aga ka teiste puhul on märgata edasiminekut. Väljakul on näha loogilisi lahendusi ning meie jaoks ongi tähtsal kohal areng, kuid teisalt peame oluliseks ka uute tähtede tootmist.“

02.03. (kell 19.00) Viljandi Spordihoone: Viljandi HC – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper Omavahelised mängud. 1. ring: 29:32; 2. ring: 24:25; 3. ring: 31:26.

Viljandi sai eelmises voorus võõrsil 26:25 jagu Servitist ning Kehra/Horizon Pulp&Paper oli kodus 29:26 üle Viimsi/Tööriistamarketist.

Viljandi peatreener Marko Koks ütles enne eelmist vooru, et vahegrupiturniiri kaks esimest matši saavad määravaks küsimuses, kas neil on üldse põhihooajal lootust pääseda kahe parema hulka. Esimene tõke ehk Serviti ületati, nüüd ootab ees Kehra. „Praegu meil jõudu ja vaimu jagub, kuid haigustelaine ei ole taandunud. Hetkel pole teada, kas Kristo Voika ja Robert Lõpp üldse saavad kaasa teha,“ tõdes Koks. „Kehra puhul peame hakkama saama Marko Slastinovski, Uku-Tanel Laastu ja Kaspar Leesiga, kes on meile seni paksu pahandust teinud. Samuti tuleb toime tulla nende uue ukrainlasest väravavahi Anton Terehhoviga.“

Kehralaste juhendaja Indrek Lillsoo loodab meeskonna uuele tõusule.
„Oleme 2016. aasta alguses tagasihoidlikult tegutsenud, viljandlased aga seevastu hästi,“ sõnas Lillsoo. „Kuna meeskonnad tunnevad üksteist läbi ja lõhki, siis mängupilt saab olema ilmselt sama, mis eelmistes duellides. Edu nimel peame oma oskused maksimaalselt realiseerima ning võidu võtab see, kes teeb vähem praaki. Samuti on tähtsal kohal sportlik õnn.“

03.03. (kell 19.00) Viimsi Keskkool: HC Viimsi/Tööriistamarket – Põlva Serviti Omavahelised mängud. 1. ring: 23:35; 2. ring: 27:31; 3. ring: 21:39.

Viimsi/Tööriistamarket jäi vahegrupiturniiri avavoorus võõrsil 26:29 alla Kehra/Horizon Pulp&Paperile ning Serviti kodus 25:26 Viljandile.

Viimsi/Tööriistamarket tõuseks põhihooaja lõpuks kolmandaks juhul, kui võidaks kõik järelejäänud kohtumised ja Viljandi rohkem punkte ei teeniks. „Tahame enne play-offi proovida erinevaid asju. Meie seis pole kehv ja spordis on kõik võimalik,“ lausus Viimsi peatreener Ain Pinnonen. „Viljandi sai eelmises voorus Servitist jagu, aga meie oleme tänavu korra mulkidest üle olnud, seega matemaatiliselt pole miski võimatu. Tahaks Servitit näpistada, kuid väljakul paistab, kuidas läheb.“

Hooaja käigus koosseisuprobleemidega maadelnud Serviti seis on muutumas paremaks. „Peamine osa põhijõust on meil olemas ning võib-olla saavad nüüd ennast mängukorda ka Andri Ternovõi ja Raiko Rudissaar. Siiski on meil ühtlane koosseis ja eks selle nimel ole ka aastaid vaeva nähtud,“ tutvustas Serviti juhendaja Kalmer Musting hetkeseisu. „Nädalavahetusel toimunud Balti liiga kohtumises tegime lubamatult palju tehnilist praaki ning ma ei oota ka Viimsi vastu kerget jalutuskäiku.“

Tabeliseisud. 1. vahegrupp: Põlva Serviti 32 (19-st mängust), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 32 (19), Viljandi HC 28 (19), HC Viimsi/Tööriistamarket 18 (19). 2. vahegrupp: Aruküla SK 11 (18), Audentes SK 6 (19), SK Tapa 5 (19) punkti.

Väravaküttide edetabeli tipp: Ott Varik (Viljandi HC) 142, Martin Grištsuk (Audentes SK) 139, Martin Adamson (SK Tapa) 124, Karl Toom (Audentes SK) 119, Kristo Voika (Viljandi HC) 111, Siim Pinnonen (HC Viimsi/Tööriistamarket) 103, Ardo Puna (Põlva Serviti) 102, Henri Sillaste (Põlva Serviti) 99, Andreas Rikken (Põlva Serviti) 97, Rail Ageni (HC Viimsi/Tööriistamarket) 92, Marko Slastinovski (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 91, Mihkel Vaher (Aruküla SK) 89 tabamust.