HC Kehra/Horizon Pulp&Paper alistas pühapäeval kodusaalis Viljandi HC 31:24 (15:14) ning Põlva Serviti sai võõrsil kindlalt jagu Dobele Tenaxist 36:23 (17:10).

A-alagrupis mängivad Viljandi ja Kehra on küll hetkel kolmandal-neljandal kohal vastavalt 10 ja 9 punktiga, ent teisel real paiknev Klaipeda Dragunas lõpetas sel nädalavahetusel alagrupimängud ning kogus 11 punkti. Tiitlikaitsja Minski SKA on A-alagrupi võidu juba kindlustanud.

Kolme nädala pärast seisavad mõlemal Eesti klubil ees välismängud edasipääsulootuse kaotanud Läti tiimidega ning seeläbi hea võimalus jätta Leedu meister Dragunas neljandale kohale, mis tähendaks veerandfinaalis vastasseisu B-alagrupis täiseduga jätkava Riihimäe Cocksiga.

Pühapäeval Kehras sai külalismeeskond paremini liikuma, juhtis enamuse avapoolajast, ent kaotas selle siiski 14:15. Sarnane algus oli teiselgi pooltunnil, aga 16:17 kaotusseisus tegi Kehra 7:0 spurdi ja võitis lõpuks kohtumise kindlalt 31:24.

Kehralaste parim oli Kaspar Lees 8 tabamusega. Kaupo Liiva viskas 5, Uku-Tanel Laast 4, Viktor Skrõpak, Dmõtro Jankovski, Indrek Normak ja Marko Slastinovski 3, Mikk Aasmaa ja Antti Rogenbaum 1 värava.

Viljandi HC ja kogu mängu täpseim oli Karl Toom 9 väravaga. Veel said mulkide poolelt käe valgeks Karl Roosna 4, Ott Varik 3, Kristjan Koovit, Kristo Voika ja Kristo Järve 2 ning Mikk Varik ja Robert Lõpp 1 korra.

Serviti jaoks oli võit Läti meisterklubi Tenaxi üle samuti tähtis, sest nii kindlustati alagrupis teine koht Cocksi järel. Eeldatavasti saab põlvalaste veerandfinaalivastaseks üks kahest A-alagrupi Eesti klubist. Serviti oli pühapäeval Tenaxist kindlalt parem, juhtides poolajaks 17:10 ja lõpuvile kõlades koguni 36:23.

Mitme põhimehe puudumisel kerkis täpseimaks mängijaks ukrainlane Sergei Ljubtšenko 10 väravaga. Andreas Rikken lisas 7, Raiko Rudissaar 6, Kristjan Muuga ja Siivo Sokk 4, Henri Hiiend ja Mario Karuse 2 ning Indrek Neeme 1 värava. Lätlaste ridades tegi enim pahandust Nils Kreicbergs 8 tabamusega.

Cocks kindlustas alagrupivõidu, olles kogunud 16 punkti (8-st mängust). Servitil on 12 (8), Tenaxil 10 (9), Kaunase Granitas-Gaja-Karysil 8 (9) ning Valgevene klubidel Bresti HC Meškov ja Minski HC Vitjaz 2 punkti (8). Viimased Balti liiga põhiturniiri mängud peetakse kolme nädala pärast, 27. ja 28. veebruaril.