Viimased kolm mängu Viljandi vastu võiduta olnud HC Kehra/Horizon Pulp&Paper suutis võõral väljakul peetud avakohtumises mulkidest 29:23 üle olla. Juba poolajaks asus Kehra 15:10 juhtima.

Seejuures pidi Kehra suurema osa teisest poolajast mängima käilakujust puuriluku Mikola Naumita, kes teenis 39. minutil punase kaardi. "Naum mängis väga kõva esimese poolaja ja see, et ta taolise rumala otsuse tegi, näitab ilmselt, et emotsionaalselt oli olukord viimase vindi peal," ütles Kehra loots Indrek Lillsoo ja lisas, et kui see vale otsus välja jätta, oli ta meeskonna häälestusega rahul.

"Õnneks ei saanud Naumi eksimus otsustavaks. See tõi meie mängu väikese mõõna, aga kannatasime ära ja saime uuesti rütmi kätte," lisas Lillsoo.

Viljandi peatreener Marko Koks tunnistas, et Naumi punase kaardi ajaks oli võidurong tema meeskonna jaoks juba sisuliselt läinud. "Meie mängu mõjutas ilmselt esimese poolfinaali kramp ja pikk mängupaus," rääkis Koks. "Küsimus polnudki selles, et oleksime Kehra kaitsega hätta jäänud või ise kaitses väga nigelad olnud. Pigem jäime hätta õigete lahenduste leidmisel. Kui oleksime pidanud söötma, siis viskasime peale ja kui söötsime, siis söötsime valesti."

Uku-Tanel Laast viskas Kehra poolel üleplatsimehena 8 väravat. Siimo Tänavots lisas 7 ja Kaspar Lees 5 tabamust. Viljandi meeskonna resultatiivseim oli Kristo Voika 6 väravaga. Karl Toom viskas 4 väravat.

Kehra ja Viljandi poolfinaalseeria jätkub reedel kell 19 Kehra spordihoones.

Viimsi/Tööriistamarket suutis Mesikäpa hallis Põlva Servitile vastu seista veidi enam kui poole avapoolajast. Poolaja lõpetas Serviti 6:0 spurdiga ning asus 30 mänguminuti järel 15:6 juhtima. Seda edu Serviti teisel poolajal enam käest ei andnud ning mängu lõppnumbrid olid 28:20 Serviti poolt vaadates.

Sander Sarapuu oli 6 väravaga Serviti resultatiivseim. Henri Sillaste ja Roman Aizatullov lisasid 5 tabamust. Viimsi parimad olid 4 väravat visanud Aleksander Oganezov ja Siim Pinnonen.

Serviti peatreener Kalmer Musting ütles, et võit ei tulnud tiitlikaitsjale siiski lihtsalt. "Kaitsega saab rahule jääda. Selge, et lõpus lasime jala sirgu, aga vastast 20 värava peal hoida on hea tulemus. Esimesel poolajal lasi ju Eston Varusk Viimsil vaid kuus väravat visata," rääkis Musting. "Õnneks suutsime koormust ühtlaselt jagada, nii et vähem kui 24 tunni pärast toimuvas teises mängus peaksime ka ellu jääma."

Viimsi/Tööriistamarketi peatreener Ain Pinnonen tõdes, et tema hoolealused tegid lubamatult palju praaki. "Neid vigu oli seal kolme mängu jagu. Paraku sai see esimesel poolajal otsustavaks. Teine poolaeg oli nende poolt juba vormistamine."

Serviti ja Viimsi poolfinaalseeria jätkub juba neljapäeval kell 19 Viimsi keskkooli spordisaalis.