20.10. (kell 19.00) Aruküla Põhikooli saal: Aruküla SK — Põlva Serviti

Aruküla kaotas eelmises voorus vastase väljakul Viimsi/Tööriistamarketile 26:35, Serviti oli aga mänguvaba.

Aruküla peatreeneri Toivo Järve sõnul ei ole nad õiget vormi leidnud. “Uued mängijad pole meeskonda veel päris sisse sulandunud. Palju asju logiseb, samuti võiksid mehed väljakul kohtunikega vähem vaielda, sest see tõstaks moraali,” ütles Järv. “Lisaks sellele tahaks tempo üles kruvida. Kõik eeldused selleks on olemas, sest meeskonna pink on pikk.”

Tiitlikaitsjal Servitil on olnud tihe mängugraafik. Möödunud laupäeval peeti eurosarjamatš šveitslaste Winterthuri Pfadiga, kelle vastu hammas ei hakanud. “Sel nädalal on meil ainult üks kohtumine, mida võtame täie tõsidusega, kuigi pärast euromänge võib tekkida pingelangus,” lausus Serviti juhendaja Kalmer Musting Aruküla matši eel. “Meil on jätkuvalt probleeme koosseisuga ning seekordsest kohtumisest jäävad eemale Hendrik Varul, Kristjan Muuga ja Indrek Neeme.”

20.10. (kell 19.15) Kristiine Sport: Audentes SK — SK Tapa

Audentes jäi eelmises voorus võõrsil 25:36 alla Viljandile ning Tapa samuti vastase väljakul 20:43 Kehra/Horizon Pulp&Paperile.

Audentes ja Tapa pidasid eelmisel nädalal maha tulise kaheosalise duelli karikasarjas, millest üheväravalise paremusega väljus võitjana Lääne-Virumaa meeskond. “Oleme kaotuse juba unustanud,” teatas Audentese peatreener Martin Noodla. „Meie mäng rebenes siit ja sealt ning Tapa oli hea. Peame tegema mõned korrektiivid, seda üldise arengu ja võidu nimel. Kaitses tuleb tegutseda agressiivsemalt ning situatsioone ennetada, mitte neid hiljem lappima hakata. Olukorra teeb aga raskemaks asjaolu, et pingelise graafiku tõttu on poistes märgata väsimust.”

Tapa juhendaja Elmu Koppelmann saab vastavalt reglemendile opereerida Meistriliigas suurema hulga mängijatega kui karikasarjas, sest neist viimases oldi väljas kahe meeskonnaga.

“Karikal pidime läbi ajama hõredama koosseisuga ning seetõttu ei suutnud me Audentese vastu piisavalt palju teravust luua,” sõnas Koppelmann. “Ilmselt näeb seekordses kohtumises sarnast mängupilt nagu meie omavahelistes karikamatšides. Tegemist on noortest koostatud võistkondadega ja palju loeb see, kumb ennast paremini käima saab. Vastaste poolelt tuleb teraselt jälgida tandemit Martin Grištsuk-Karl Toom. Meil nii kõvasid viskajaid pole, aga oleme leidnud oma trumbid ning vigastatud Sander Annula asemel on ennast liidrirollis tõestanud Martin Adamson.”

22.10. (kell 19.00) Viimsi Keskkool: HC Viimsi/Tööriistamarket — HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

Viimsi/Tööriistamarket alistas eelmises voorus enda väljakul Aruküla 35:26 ja Kehra/Horizon Pulp&Paper samuti kodupubliku toel 43:20 Tapa.

Viimsi on viimastel aastatel Kehra üle vähemalt ühe võidu saanud. “Lähme ka seekord kahe punkti järele,” ei varjanud Viimsi/Tööriistamarketi peatreener Ain Pinnonen. “Meil on praegu hea koosseis, samuti pole vorm laita. Arvan, et hetkel oleme Kehraga võrdsel tasemel ning võimelised neid võitma.”

Kehralaste juhendaja Indrek Lillsoo loodab Viimsi needuse murda. “Viimsiga pole kerge, sest neil on hästi komplekteeritud ja kvaliteetne koosseis, kuid kindlasti lähme välja võidu peale. Viimsi puhul loeb paljuski ka mängugraafik. Oleme neile tihtilugu kaotanud pingelisel perioodil, kui mehi kimbutab väsimus,” arutles Lillsoo. “Praegu pole meil eriti palju pingelisi kohtumisi olnud ning edu nimel peame leidma hea rütmi ja distsipliini ning peale panema korraliku tempo.”

Tabeliseis: Viljandi HC 10 (6-st mängust), Põlva Serviti 8 (5), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 8 (5), HC Viimsi/Tööriistamarket 6 (5), Aruküla SK 3 (5), Audentes SK 1 (5), SK Tapa 0 (5) punkti.

Väravaküttide edetabeli tipp: Ott Varik (Viljandi HC) 50, Martin Grištsuk (Audentes SK) 44, Martin Adamson (SK Tapa) 37, Andreas Rikken (Põlva Serviti) 37, Marko Slastinovski (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 29, Karl Toom (Audentes SK) 29, Mihkel Vaher (Aruküla SK) 29, Kaspar Lees (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 28, Karl Toom (Viljandi HC) 27, Kristo Voika (Viljandi HC) 27 tabamust.