Võtame aga vaatluse alla palluri, kes tänavu saanud kirja vaid ühe tabamuse, ehkki õnneks pole väravateviskamine tema põhiülesanne. Eesti koondise esiväravavaht Rasmus Ots siirdus suvel värskelt Saksamaa kõrgeimasse sarja tõusnud Bergischer HC ridadesse, kus teinud juba Bundesliga debüüdigi, ehkki peamiselt kaitseb duubelmeeskonna väravat.

Rasmus Ots: esindusmeeskond teeb üle ootuste head hooaega

Reedel läks Saksamaa tugevuselt viiendal tasemel ehk Oberliga Niederrheinis esinev BHC reservtiim talvepuhkusele, kaotades kodus esikohta jagavale Mettmann-Sportile 24:31 (13:15). BHC II on liigatabelis hetkel üheksa punktiga 11. kohal, samas kui esindusmeeskond on tegemas head hooaega.

"Duubli liigaesitused pole siiani tõesti eriti edukad olnud. Seis on meeskonnas pisut kaootiline, sest mängijaid vahetub palju. Sinna on kaasatud ka A-klassi noori, kellest mõned Saksamaa noortekoondistes ning kelle graafik vahel kattub duubli mängudega," selgitas Viljandi käsipallikoolkonna kasvandik.

"Ise olen siiski väga rahul, sest saan pea 60 minutit mänguaega ja minu panusega ollakse rahul. Treenin kolm-neli korda nädalas esindustiimiga ja neli korda duubliga. Bundesligas olen hetkel kolmas väravavaht ja vajadusel vigastatud kolleegi asendaja. Hooaja algul pidingi selles rollis tegutsema," sõnas Ots, kes sai platsile kolmes meistriliigamängus kokku 55 minutiks.

Bergischer HC esimene koosseis on Bundesligas hetkel 7. tabeliastmel ja oli viimati lähedal suurüllatusele, kuid kaotas tänavu vaid võite tunnistavale SG Flensburg-Handewittile 23:25 (11:9). "Esindus teeb uustulnuka kohta üle ootuste head hooaega ja sisuliselt on liigasse püsimajäämine juba kindlustatud, mis oli ka klubi suurim eesmärk," rõõmustas Ots.

Jaanimaalt kaheksa, Pärdilt kuus väravat

Saksamaal tervikuna möödus eelmine nädal eestlaste jaoks vahelduva eduga. Lisaks BHC-le, kaotas tippklubile ka vigastatud Mait Patraili tööandja TSV Hannover-Burgdorf, jäädes alla Rhein-Neckar Löwenile 23:29 (12:12). Hannoverlased langesid Bundesligas juba 14. kohale.

Astme võrra allpool, sai TV Emsdetten küll teisipäeval 23:21 (15:11) jagu DJK Rimpar Wölfest, ent kaotas neli päeva hiljem TuS Ferndorfile 26:29 (10:16). Karl Toom jäi mõlemas kohtumises väravata ning võidumängus teenis punase kaardi.

Dener Jaanimaa jätkas suurepärast hooaega isiklikus plaanis, visates kaheksa väravat ja andes kolm resultatiivset söötu, kuid TuS N-Lübbecke alistus võõrsil liider HSC 2000 Coburgile 33:36 (16:19). Lübbecke on 22 punktiga 6. kohal, Coburgist seitsme silma kaugusel, Emsdetten viis punkti ja viis kohta kaugemal.

Madalamates liigades maitsesid eestlased aga võidu- ja väravarõõmu. Pidurdamatus hoos jätkavad Karl Roosna ja HSG Krefeld, noppides 15. järjestikuse võidu – 30:26 (14:12) TuS Spenge üle. Roosna viskas kolm väravat ja Krefeld troonib kolmanda liiga läänetsooni liidrina.

Sama liiga põhjatsoonis läheneb vaikselt liidritele Schwerini Mecklenburger Stiere. Armi Pärt viskas hooaja isiklikuks rekordiks kuus väravat, kui 39:34 (19:17) alistati DHK Flensborg. 20 punkti ja ühe vähempeetud mängu juures jäädakse liidritest seitsme silmaga maha. Neljandas liigas oli Kristo Voika täpne kahel korral ja aitas TSG Söflingenil alistada SG Heddesheimi 27:19 (14:9).

Eelmine nädal oli siiski vägagi mänguderohke ja eestlased püstitasid uue skoorirekordi – nädalaga visati erinevates sarjades 84 väravat! Ardo Puna, Armi Pärt ja Andris Celminš tegid kõik käimasoleva hooaja isikliku tippmargi.

Ardo Puna kerkis Soome kõrgliiga parimaks snaipriks

Endiselt töötavad meeletu graafiku järgi Martin Johannson ja Bukaresti Steaua – eelmisel nädalal peeti erinevates sarjades kolm kohtumist. Kui SEHA-liigas ja Rumeenia meistrisarjas tunnistati vastaste paremust, siis Rumeenia karikasarjas kindlustati 31:28 võiduga esiliigaliidri CSM Vaslui üle koht finaalnelikus. Johannson oli täpne igas mängus, saades nädalaga kirja kaheksa väravat.

Andris Celminš tabas Sloveenia karikasarjas hooaja parimat skoori tähistavad seitse korda, kui RK Maribor Branik oli 40:26 üle esiliigatiimist Ptuj RK Drava. Kõrgliigas hakati kõvasti vastu tiitlikaitsja Celje Pivovarna Laškole, kuid mängu lõpp läks käest ja kaotati 21:27, kusjuures Eesti koondislase õhtu teine värav tegi 53. minutil seisuks 21:22, ent jäi Braniku viimaseks.

Tõelise väravatesaju korraldasid eestlased Soomes, sest Ardo Puna tabas Helsingi IFK kasuks 12 korda, kui alistati Åbo IFK 31:24. Palju ei jäänud alla ka Siuntio IF-i eestlased – Ott Varik viskas kümme ja Sten Maasalu kuus väravat 39:27 võidus Pargas IF-i üle. Mõni päev varem jäi SIF 20:32 alla Riihimäe Cocksile ning siis kirjutati Variku arvele kuus ja Maasalule viis tabamust. Puna tõusis 85 väravaga Soome liiga parimaks snaipriks.

Rootsi kõrgliigas said Jürgen Rooba ja HIF Karlskrona kaks kaotust, kui alistuti 23:30 Ystads IF HF-ile ja 24:26 Partille IK Sävehofile. Viimases mängus viskas eestlasest paremäär kaks väravat. Itaalia esiliiga B-grupis kerkis üheksanda järjestikuse võidu saanud Sassari Raimond Handball uueks liidriks, kui Mikk Pinnoneni kuue tabamuse toel alistati ASD Fiorentina 31:23.

Islandi meistriliigas üllatas Akureyri HF senist liidrit UMF Selfossi ja sai 34:28 võidu. Marius Aleksejev pääses väravasuule vaid mõneks minutiks ning tõrjus kolmest viskest kaks, sealhulgas karistusviske. Jesper Bruno Bramanis Hollandi kõrgliigas väravaid ei visanud ning HV KRAS/Volendam kaotas napilt Aalsmeeri Green Parkile 21:22.