Pea parimas koosseisus võõrustajate vastu olid paljude puudujatega Eestil head võiduvõimalused. Kohtumise algus oli ülimalt võrdne, sest tablool särasid kõik viigiseisud kuni 9:9-ni. Siis viisid Viljandi HC kasvandikud Karl Toom ja Kristo Voika oma väravatega eestlased 12:9 ette, kuid vaheajaks vähendas Läti vahe jälle minimaalseks.

Sama võrdselt algas teinegi pooltund ja 38. minutiks juhtis Eesti pärast Henri Sillaste väravat 16:14. Lõunanaabrid tabasid aga kolm korda järjest, hoides samas eestlasi üle nelja minuti kuival ning kuigi Toomi värav seadis jalule veel 17:17 viigi, siis edasi hoidis mänguohje enda käes juba Läti.

Kümme minutit enne lõppu viis heas hoos olnud Prantsusmaa kõrgliigaklubi Limoges'i joonemängija Ingars Dude kodumeeskonna kolme väravaga ette. Pärast Sten Maasalu väravat ning Rasmus Otsa suurepärast tõrjet vähendas Kristo Voika karistusviskest vahe veelkorra minimaalseks – 21:22, kuid lätlased võitu käest ei andnud.

Läti sai tabelisse esimese võidu tulemusega 25:22. Voika viskas meie koondise kasuks seitse väravat, Toom ja Maasalu lisasid neli, Jürgen Rooba ja Henri Sillaste kolm ning Robert Lõpp ühe tabamuse. Võitjate ridades oli täpseim Euroopa tippklubi Skopje Vardari 215-sentimeetrine Dainis Krištopans samuti seitsme väravaga.

"Eks me läksime võitu ikka võtma," kinnitas Eesti koondise peatreener Rein Suvi. "Võimalused olid, aga kõik päris nii välja ei kukkunud kui soovisime. Teadsime Krištopansi ohtlikkust, kuid pidama teda ei saanud – suur mees skooris ise ja lõi ohtralt võimalusi teistele."

Suvi tunnistas mängujärgselt, et võinuks mingil hetkel julgemalt vahetada. "Mängisime täna veidi õhema koosseisuga, aga ehk pidanuks rohkem mänguaega jagama, sest mingi hetk lõi väsimus välja ja kaotasime seeläbi natuke keskendumises. Samas kiidan meeste võitlusvaimu, alla ei antud ja taheti võita," lisas Suvi.