Avapoolajast oli mängitud seitse ja pool minutit kui Eesti jäi esimest – ja ette rutates öeldes ka viimast – korda kahe mängu jooksul taha 3:4. Ent siis tegi Eesti tosina minutiga 8:1 spurdi, väravas näitas head mängu Eston Varusk ning kodumeeskond juhtis 11:5.

Seejärel hakkas Eesti koondise rünnak veidi kinni jooksma, lahendused olid kiirustatud ja Kosovo omakorda leidis ründefaasis uusi tuuli. Lisaks tegi häid tõrjeid külaliste puurivaht Arber Curri. Vaheajaks sulas Eesti eduseis neljaväravaliseks, 14:10.

Teise pooltunni algul juhtis Eesti 17:12, aga andis siis mänguohjad käest ja Kosovo jõudis kahe värava kaugusele. Kodupubliku marulisel toel rebiti uuesti eest ja veidi enam kui üheksa minutit enne lõppu oli eduseis jälle viieväravaline – 24:19.

Siis aga tuli kohtumise suurim mõõn ja koguni kaheksa minutit olid võõrustajad kuival. Samal perioodil kaotas Eesti vigastuse tõttu veel Mait Patraili. Külalised vähendasid vahe minimaalseks, ent minut enne lõppu teenis Kristo Voika karistusviske, mille Jürgen Rooba realiseeris. Lõpuminutil saadeti väravavahita mänginud Kosovo võrku veel kaks palli ja saadi raske, aga teenitud 27:23 võit.

"Mait on ise väga löödud ja eks kui ta nüüd (järgmisest mängust Türgiga) eemale jääb, siis on meil üks käik vähem, aga saame hakkama," ütles koondise peatreener Rein Suvi.

Eesti parimana viskas Rooba 7 väravat. Henri Sillaste lisas 4, Voika, Andris Celminš ja Armi Pärt 3, Karl Roosna 2, Patrail, Kristjan Muuga, Martin Johannson, Henri Hiiend ja Kaspar Lees 1 tabamuse. Vastaste täpseim oli Deniz Terziqi 6 väravaga.

Möödunud kolmapäeval said eestlased Kosovo üle suure 31:17 võidu. 11. jaanuaril on Eesti vastaseks Põlvas Türgi. Viimane mäng leiab tuleval pühapäeval aset Ankaras.