Tapal peetud kohtumise eel ootasid mõlemad peatreenerid – Elmu Koppelmann ja Kalmer Musting – võrdset lahingut ja sellise meeskonnad publikule ka pakkusid. Põlva Coop sai küll 3:1 ette, kuid Vahur Oolup ja Marten Saar viigistasid peagi ning Marek Puieräst viis kaheksandal minutil kodumeeskonna 5:4 ette.

Võimsas viskehoos oli meistriliiga parim snaiper ja novembrikuu parimaks mängijaks valitud Oolup, kelle tabamustest sai Tapa 7:5 ja 14. minutil 8:7 edu. Jäädes uuesti kahe väravaga taha, võttis Musting minutilise mõttepausi ning peagi tõi Otto Karl Kont tabloole 11:11 viiginumbrid. Coop sai juhtimagi, aga poolajavile kõlas seisul 15:15.

Riietusruumist väljudes tabas esimesena põlvalane Tõnu Jõks, kuid Saar viigistas. Siis aga viskasid nii Priit Jõks kui Tõnis Kase kaks väravat ja Coop sai seni suurima edu – 20:16. Tapa tuli pärast Koppelmanni juhiste kuulamist uuesti kahe värava kaugusele, ent külalised tegid 4:0 vahespurdi ja juhtisid 24:18.

Põlvalased edu enam käest ei andnud, juhtisid parimal juhul üheksa väravaga ja said 34:28 võidu. Kase viskas kaheksa, Mathias Rebane seitse ja Priit Jõks kuus väravat, Tapa poolel olid samuti kaheksa tabamusega resultatiivseimad Oolup ja Saar.

HC Viimsi/Tööriistamarket võõrustas kodusaalis HC Tallinnat, kellele põhiturniiri esimeses ringis üheksa väravaga alla jäädi. Viimsilased olid üle pika aja saanud kokku peaaegu täiskoosseisu, põhimeestest puudusid vaid kapten Priit Poks ja kaitseväes teeniv Raigo Pennula. Külalised haarasid siiski ohjad ning 11. minutil oli seis 3:8.

Vahe hakkas vähenema visalt, kuid 19. minutil eduseisus 10:7 jäi Tallinn kahemehelisse vähemusse, vasakäär Rail Ageni karistas pealinlasi kolme väravaga ning lisaks tõrjus Margus Õun karistusviske. Juhtima Viimsi ei pääsenud, sest seisult 12:12 tabas Johannes Treimanis kaks korda järjest ning vahe hakkas uuest kasvama.

Treimanise vasakut kätt ei saanud viimsilased kuidagi kinni ning poolaja viimased kolm väravat tulid 21-aastaselt paremsisemiselt ja Tallinn juhtis 19:14. Teise pooltunni algul vahe püsis kuniks Robin Obergi kaks tabamust ja Markus Viitkari täpne vise kasvatasid 41. minutil värske Eesti karikavõitja edu 26:19-ni.

Samas sai aga Uku-Tanel Laast kolmanda kaheminutilise karistuse ja punase kaardi ning Viimsi alustas tagaajamist. Neli järjestikust tabamust tõid võõrustajad kolme värava kaugusele, ehkki tulises heitluses eemaldati platsilt ka Mihkel Vaher. See sütitas Viimsi veelgi enam võitlema ning neli minutit enne lõppu tuli Taavi Tilgre kahe värava järel seisuks 28:30.

Lähemale Viimsi ei saanud, Tallinn kirjutas tabelisse seitsmenda võidu tulemusega 33:29 ja tõusis Põlva Servitist mööda teisele kohale. Võitjate kasuks tabas Oberg kaheksa, Viitkar seitse ja Treimanis viis korda, kaotajate poolel jäi Ageni arvele kuus väravat ning Tilgre, Martin Adamson ja Aleksander Oganezov olid täpsed neljal puhul.