Poolfinaalid:
3.12 kell 16.00. HC Tallas - HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

Tallas ja Kehra on sel hooajal meistriliigas kohtunud kaks korda ning eeldataval favoriidil Kehral on kirjas 28:20 ja 33:26 võidud.

Tallase peatreener Jüri Lepp, kes on olnud suure osa Kehra mängijate ning ka praeguse peatreeneri Indrek Lillsoo juhendaja, tõdes, et finaalikoht oleks tema praeguste hoolealuste jaoks tõeline ime.

"Meie eesmärk on finaalturniiril kolmanda kohta peale mängida," sõnas Lepp ning selgitas, et loodetavasti madistavad teise poolfinaalpaari meeskonnad laupäeval nii veriselt, et pühapäeval on Tallasel emma-kummaga pisut lihtsam.

Lillsoo ei hakanud salgama, et Kehral vedas loosiga. "Siiski pean Tallast väga arvestatavaks vastaseks, kelle vastu tuleb korralikult pingutada. Kuna nädala sees meil meistriliigas kohtumist polnud, soovin laupäevases poolfinaalis kõigile meestele mänguaega anda."

Lillsoo lisas, et Kehra selge eesmärk on karikakaitsmine ning seetõttu pole vahet, kes teisest poolfinaalist neile edu korral vastu tuleb.

Jüri Lepp pidas poolfinaalvastast Kehrat aga lausa finaalturniiri suursoosikuks. "Viimased meistriliiga voorud on näidanud, et tihtipeale hooaega väga teravalt alustav Serviti on detsembriks taas pisut ära vajunud. Viljandi vast Põlvale siiski vastu ei saa ja arvan, et Kehra mängib finaalis kodumeeskonnaga."

3.12 kell 18.00. Põlva Serviti - Viljandi HC

Meistriliiga liider Serviti sai eelmisel nädalal hooaja esimese koduse kaotuse, kui jäi võõrsil alla Viimsi/Tööriistamarketile. Karikavõistluste finaalturniiri eel alistati küll Aruküla, kuid Põlva loots Kalmer Musting ei jäänud sellegi kohtumisega rahule.

"Kaks viimast mängu on ikka nadid olnud. Aruküla oli selgelt nõrgem, aga me tegime liiga palju pallikaotusi ja ei suutnud kindlaid olukordi realiseerida. Tundub, et meil on häälestusega probleeme," sõnas Musting ning lisas, et kodusaalis soovitakse igal juhul karikale võidelda.

Servitit aitab finaalturniiril 29-aastane leegionär Anatoli Chezlov, kes vabanes hiljuti Sankt Peterburgi esindusklubist. Kolmapäevases liigamängus debüteeris ta Aruküla vastu kahe tabamusega.

"Kuna meie tagamäng on kõikuv, siis leidsime, et selline käik on mõistlik ja ta jääb meiega hooaja lõpuni," sõnas Musting. "Karikavõistlustel on tal veel raske midagi väga erilist näidata, aga tema kogemused kuluvad meile hooaja jooksul kindlasti marjaks ära."

Tunamullune karikavõitja Viljandi ei lähe samuti finaalturniirile kõige kindlama seisu pealt, sest nädala keskel viigistati meistriliigas Viimsiga. Seejuures mängiti viimase tosina minutiga maha kuueväravaline eduseis.

"Meie mänguga lihtsalt juhtus midagi. Kuni selle hetkeni mängisime suurepärast käsipalli," sõnas Koks ning ütles, et loodetavasti oli kaotatud punkt vali äratuskell meeskonnale, sest näitas, et mõõnaperioode tuleb vältida. "Karikavõistlused on meie jaoks kindlasti esimese poolaasta suurim eesmärk, nii et meeskond on valmis lahinguid pidama."

Finaalturniiri ajakava:
Põlvas, Mesikäpa Hallis

(Kesk 25, Põlva)

Laupäeval, 3. detsembril:
16:00 Mehed poolfinaalmäng HC Tallas – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper
18:00 Mehed poolfinaalmäng Põlva Serviti – Viljandi HC

Pühapäeval, 4. detsembril
11:00 Naised pronksimäng SK Tapa – HC Tallinn
13:00 Naised finaalmäng Padise – Reval-Sport/Mella
14:45 Naised autasustamine
15:30 Mehed pronksimäng
17:30 Mehed finaalmäng
18:45 2016 aasta parimate autasustamine
19:00 Mehed autasustamine