Liidrikohta jagav Põlva Serviti mängib vaid ühe kohtumise – võõrsil Vilniuse VHC Šviesaga, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper aga võõrustab kahel päeval tugevaid Valgevene klubisid.

Tiitlikaitsja Minski SKA ja Serviti troonivad hetkel tabelitipus 9 punktiga (7 mängust), aga jälitajad on väga lähedal. Bresti HC Meškovil on 8 (7), Riihimäe Cocksil 7 (6) ja Kehral 6 (6) silma. Vaid Šviesa on viisikust veidi maha jäänud ning kogunud seitsme vooruga vaid ühe punkti.

Laupäevane Kehra – Meškov võib osutuda väga tähtsaks

Oktoobris jäid kehralased võõrsil SKA-le kümne väravaga alla, ent tegid Meškoviga 29:29 viigi ja just Bresti klubiga laupäeval peetav mäng võib osutuda väga oluliseks finaalnelikusse pääsul. "Kindlasti on kohtumine Meškoviga meile tähtsam," kinnitas ka HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi peatreener Jüri Lepp. "SKA puhul sõltub alati kui tugeva koosseisu nad välja panevad, sest täistiimiga peaksid nad kõigist üle olema."

"Aga meie Meshkoviga võime just olla kaks klubi, kes neljanda finaalturniiri pääsme pärast heitlevad ja seda olulisem on omavaheline mäng. Pärast suuremat vigastuste ja haiguste lainet hakkame jälle joonele saama ning loodetavasti on meeskond nädalavahetuseks heas toonuses," sõnas Lepp. Pikemat aega pole kehralaste ridades esinenud Ukraina gigant Jevgeni Buinenko, kuid Lepa sõnul võib temagi terveneda: "Vähemalt ise mees loodab, et saab laupäevaks mängukorda."

Valgevene liigas on tiitlivõistluste tõttu paus veninud üle pooleteise kuu ja lisaks on Meškovi esindusmeeskonnal ees rahvsuvahelise SEHA-liiga mäng võõrsil RK Vardariga. "Meie kolm võtmemängijat – Astrašapkin, Gusakov ja Selvasjuk – sõitsid Skopjesse," tunnistas brestlaste treener Andrei Motšalov.

Et mainitud kolmik on seni Balti liigas visanud 109 väravat Meškovi 198-st, võib kaotust suureks lugeda. "Esindusmeeskond on loomulikult klubi prioriteet, ent ka meie ei kavatse eesmärke alandada," sõnas Motšalov. "Tuleme Kehrasse ja Riihimäel võitlema punktide eest ning finaalnelikusse pääs on jätkuvalt meie siht."

Kalmer Musting: Liigume õiges suunas

Mullu Balti liiga teise kohaga lõpetanud Serviti pääseb sel nädalavahetusel veidi lihtsamalt, sest ees ootab vaid üks kohtumine. "Oleme rahul, et just nüüd kalender selline on, sest see teeb meie valmistumise tähtsateks Eurosarja mängudeks lihtsamaks," rõõmustas põlvalaste juhendaja Kalmer Musting. "Iga lisapäev taastumiseks on tugevate rahvusvaheliste mängude vahel tähtis!"

"Sõidame Vilniusse ära juba reedel, sest ees on seitsmetunnine reis ja laupäeval kella 3 ajal mäng ning tahame olla puhanud," kirjeldas Musting meeskonna plaane. "Šviesa on suhteliselt noor meeskond, aga siiski sitke ja hoolimata avaringi 14-väravalisest võidust ei saa meil võõrsil kerge olema." Kui Serviti "ettevalmistus" Balti liigaks andis kolmapäeval 46:18 võidu SK Tapa üle, siis Šviesa pidi vastu võtma mõru derby-kaotuse HC Vilniuse käest, jäädes alla 24:25.

"Tundub, et liigume hetkel õiges suunas ja peale Tõnu Jõksi, kes jääb eemale kubemevigastuse tõttu, meil rohkem puudujaid pole. Ka Kristjan Muuga on vahepealsest viirushaigusest taastunud," sõnas Musting. "Balti liiga on väga põnev ja usun, et võit Vilniuses ja 11 punkti tabelis võiks meile tähendada juba kohta finaalnelikus. Lisaks on meil viimased kaks mängu kodus, nii et võime olla optimistlikud."

Balti Liiga mängud 7.-8. veebruaril:

7. veebr. 14:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Bresti HC Meškov (Kehras)

7. veebr. 15:00 Riihimäe Cocks – Minski SKA (Riihimäel)

7. veebr. 15:00 Vilniuse VHC Šviesa – Põlva Serviti (Vilniuses)

8. veebr. 14:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Minski SKA (Kehras)

8. veebr. 15:00 Riihimäe Cocks – Bresti HC Meškov (Riihimäel)