Seitse klubi peavad omavahel kohalesõitudega kaheringilise turniiri. Neist neli paremat pääsevad kevadel toimuvale nelja meeskonna vahelisele finaalturniirile, teatas EKL-i pressiteenistus.

Eestit esindavad sel hooajal Baltikumi tippturniiril tiitlikaitsja Põlva Serviti ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper, Lätit Dobele Tenax ja Riia LSPA, Leedut Klaipeda Dragunas ja Vilniuse Sviesa ning Soomet Riihimäki Cocks. Liiga direktori Urmo Sitsi sõnul oleks kaheksa meeskonna osalemine olnud ideaalne, kuid võrreldes mulluse hooajaga, kus kaasa tegi vaid viis klubi, võib ka praeguse seisuga rahule jääda. „Jutuks oli ka Soome B-koondise kaasamine, ent see variant langes siiski ära," lausus Sitsi. „Eestist kaalus suvel liigaga ühinemist Chocolate Boys, kuid pärast pereheitmist otsustasid nemadki asjast loobuda."

Valgevene usalduslimiit sai täis

Sitsil on hea meel, et liigaga taasliitusid leedulased. Valgevene loobumisest tal nii kahju ei olegi, sest Baltikumi lõunanaabritega oli asjaajamine keeruline. „Sportlikus mõttes andsid valgevenelased meile kõvasti juurde, ent suhtlemine oli raske," tunnistas Sitsi. „Nad elasid üle oma võimete, arvates, et riik maksab kõik kinni. Nii tuli tihtilugu ette poole hooaja pealt loobumisi. Tõsi, Minski Dinamo ja Brest on neil omaette klassist. Nüüd mängib Dinamo Meistrite liigat ja vaevalt, et neil oleks meie jaoks aegagi olnud."

Sitsi lisas veel, et liiga pole otsustatud, kus toimub finaalturniir. „Esimene valik on Leedu, seejärel Läti ja Eesti," teavitas ta. „Klaipeda tuli mullu Leedu meistriks. Seal valitseb praegu käsipallibuum, seega panustaks neile. Eestis näiteks toimus finaalturniir alles mullu ja see vähendab meie šansse."

Serviti, Kehra ja Cocks sihivad kohta finaalturniiril

Valitseva meistri Serviti peatreener Kalmer Musting loodab tiitlit kaitsta, kuid ei hakka suuri lubadusi välja jagama. „Leedulased on meie jaoks tundmatu suurus. Vaatame esimesed mängud ära, siis on pilt selgem," lausus Musting, kelle hoolealused avavad hooaja kodus lätlaste vastu. „Paberil peaksime neist jagu saama, kuid nõrgad nad ei ole. Me pole veel toibunud Mario Karuse vigastusest. Seda näitas ka Eesti meistrivõistluste avamatš Tapaga. Peame Karusest jäänud augu kiiresti täitma, sest ees ootavad euromängud. See on hetkel meie jaoks peamiseks probleemiks."

Eelmisel hooajal Balti liigas viimaseks jäänud Kehra tahab punase laterna rollist vabaneda. „Tänavu katsetama me ei hakka, sest mänge on niigi vähe. Eesmärgiks on pääs finaalturniirile," teatas kehralaste juhendaja Jüri Lepp. „Ülesanne on meie jaoks raske, sest tõime suvel meeskonda hulgaliselt noori. Pealegi ei saa esimestes mängudes kaasa teha jalavigastuse käes vaevlev Uku-Tanel Laast."

Kolmandat hooaega Balti liigas osalev Kristo Järve, Antti Rogenbaumi ja Valdar Noodla koduklubi Cocks pole Soome liigas juba 35 mängu järjest punktigi loovutanud, kuid Baltikumis pole neid taoline edu saatnud. „Liiga on võrdne," analüüsis Cocksi eestlasest loots Raivo Laast. „Leedu klubid on meie jaoks tundmatud, kuid nendega kohtumegi esimesena. Igatahes oleme seadnud eesmärgiks pääsu nelja parema hulka."

Balti liiga 2010/2011 hooaja avamängud:

24.09. (kell 18.30) VPU sports center: Vilniuse VHC Sviesa - Klaipeda Dragunas

25.09. (kell 17.00) VPU sports center: Vilniuse VHC Sviesa - Riihimäki Cocks

25.09. (kell 19.00) Kehra Spordihoone: HC Kehra/Horizon Pulp&Paper - Dobele Tenax

25.09. (kell 19.00) Mesikäpa Hall: Põlva Serviti - Riia HK LSPA

26.09. (kell 14.00) VPU sports center: Klaipeda Dragunas - Riihimäki Cocks

26.09. (kell 15.00) Kehra Spordihoone: HC Kehra/Horizon Pulp&Paper - Riia HK LSPA

26.09. (kell 18.00) Mesikäpa Hall: Põlva Serviti - Dobele Tenax

Hooaja 2009/2010 lõppjärjestus:

1. Põlva Serviti

2. Riihimäki Cocks

3. Riia LSPA

4. HC Kehra

Põhiturniiri võitja Minski Dinamo loobus finaalosast.