Nädal tagasi jäi HC Kehra/Horizon Pulp&Paper kodusaalis Riihimäe Cocksile alla 30:34. Nüüd reisitakse põhjanaabrite juurde, kus peetakse tänavuse hooaja ainus Balti liiga kohtumine Soome pinnal. Cocks on tänavu Balti liigas saanud 11 võitu 11-st mängust ning juba kindlustanud ka koduse liiga põhiturniirivõidu.

Vasakukäeliste vigastused valmistavad Lillsoole muret

Kui nädal tagasi rõõmustas Kehra peatreener Indrek Lillsood, et meeskond näitas eriti teisel poolajal soomlaste vastu heal tasemel mängu, siis neljapäeval pidi meeskond alla neelama kibeda pilli kui koduliigas jäädi 26:28 alla HC Viimsi/Tööriistamarketile. Cocksi peaproov sujus sootuks teistmoodi, sest Soome meistrivõistlustel saadi koguni 37:15 võit Karjaa BK-46 üle.

"Mängisime nii Cocksi kui Viimsiga sarnaselt – algul ei saanud kuidagi vedama, mängijad nagu hoidsid end tagasi ja hakkasid võitlema alles lootusetus olukorras," sõnas Kehra peatreener Indrek Lillsoo. "Lisaks on meil mure oma vasakukäeliste palluritega, sest nii Kaupo Liivat kui Marko Slastinovskit vaevab seljahäda. Kas nad laupäevaks rivvi saame, on küsitav."

Avamängu kaotus, riihimäkilaste esimene kodune Balti liiga mäng ja vigastused – kõigest hoolimata usub Lillsoo oma meeskonna võimalustesse: "Teine poolaeg Cocksi vastu tõestas, et saame sel tasemel mängitud küll. Kui samamoodi esineme, on meil kindlasti šansid olemas. Eesti klubid on ennegi tõestanud, et võõral väljakul saab võita."

"Muidugi, kui me nii kehvasti alustame nagu viimastes kohtumistes, siis pole lootustki," lisas Lillsoo. "Aga ise küll usun, et suudame soomlased pinge alla panna ning lihtsalt me neile midagi anda ei kavatse."

Koks loodab koduseinte ja publiku toele

Neljaväravalise kaotusseisu võttis avakohtumisest kaasa ka Viljandi HC, ent kordusmäng toimub pühapäeval koduses Viljandi Spordihoones. Kaunase Granitas-Gaja-Karys alistas eelmisel reedel mulgid 30:26, aga peatreener Marko Koks oli kindel, et parem tulemus jäi reisiväsimuse ja päev varem peetud raske koduliigamängu taha.

Kolmapäeval sai Viljandi Eesti meistrivõistlustel magusa võidu, alistades Serviti 29:26. "Enne mängu Põlvas saime viis päeva taastuda ja nüüdki on enne Balti liiga mängu kolmepäevane paus – piisav, et pühapäevaks vormis ja puhanud olla," uskus Koks. Granitasegi viimane koduliigamäng lõppes võidukalt kui teisipäeval alistati Šiauliai SM Dubysa-Gubernija 34:32.

"Jäime Kaunases hätta vastaste väravavahiga ja oma realiseerimistäpsusega. Kaheksal korral ebaõnnestusime kuue meetri pealt," selgitas Viljandi peatreener. "Oleme analüüsinud mängu ja teame, et selg on vastu seina, aga usun, et oleme kindlasti paremad ja teravamad kui nädal tagasi."

Viljandi püstitas juba hooaja algul eesmärgi pääseda Balti liigas nelja parema hulka ja latti pole alla lastud. "Mängime kodus ja meile on see alati tähtis. Viljandis on hetkel Eesti käsipalli arvukaim ja parim publik ning ma loodan, et Granitase vastu tullakse meid massiliselt toetama. Meie mängijad on sellega harjunud ja tegutsevad publiku toel paremini, Kaunases polnud pea üldse rahvast tribüünidel."

Põlva Serviti alustab Klaipedas

Pühapäeval alustab ka kolmas veerandfinaali jõudnud Eesti klubi, kui Põlva Serviti sõidab külla Klaipeda Dragunasele. Meeskonnad kohtusid sarnases formaadis ka sügisel eurosarjas kui EHF-i karikavõistlustel sai Serviti edasi, alistades vastase mõlemas kohtumises – kodus 29:26 ja võõrsil 24:23.

Leedu meister Dragunas juhib kindlalt Leedu liigat ja kirjutas sel nädalal tabelisse järjekordse võidu Vilniuse VHC Šviesa üle tulemusega 36:28. Serviti jaoks aga kolmapäevane kaotus kodus Viljandile positiivseid emotsioone ei lisanud. "Ütlen otse välja, oleme veidi raskustes," tunnistas Serviti peatreener Kalmer Musting.

"Vigastustelaine hakkab küll vaikselt taanduma, kolmapäeval tegi esimese mängu üle pika aja Hendrik Varul, aga Andrei Ternovõi osalemine on endiselt lahtine ning Carl-Eric Uibo ja Tõnu Jõks on kindlasti väljas," selgitas Musting. "Tagaliinidesse pole piisavalt tasemel vahetusmehi, oleme sunnitud auke lappima ja nii põhitegijad väsivad."

Nii Serviti ja Dragunas kui peatreenerid tunnevad teineteist hästi, nii et erilisi saladusi ei tohiks olla. "Klaipeda on väga Viljandi-sarnane tiim – kaitses rassivad väga kõvasti, lisaks on neil suurepärane liider ukrainlase Igor Kopišinski näol," kirjeldas Musting. "Küllap võib öelda, et kohtuvad võrdsed meeskonnad, aga tahame alati Final Fouri pääseda ja nii ka sel aastal."