EOK president Neinar Seli tõi välja, et EOK on noortespordis viimastel aastatel mitmeid edusamme teinud. „Eelmisel aastal muutsime Audentese spordikooli vastuvõtutingimusi ning lõime treenimisvõimalused kuni 23-aastastele sportlastele. Samuti toetasime Tartu spordiakadeemia loomist, mis alustas sel sügisel tegevust. Järgmise aasta lõpuks loodame maakondlike spordimeisterlikkuse treeninggruppide projekti kaasata juba kõik Eesti maakonnad. Noori talente kavatseme ka järgmisel aastal „Märka järgnevat põlvkonda“ projekti raames tunnustada,“ ütles Seli.

EOK järelkasvuprojekti tänavune koosseis pandi kokku 1991-1994 sündinud sportlastest, kes on võistelnud täiskasvanute tiitlivõistlustel. 2000-eurosed stipendiumid anti välja järgnevalt: kaheksa suveolümpiaalade, neli taliolümpiaalade, ning kuus mitteolümpiaalade sportlastele, lisaks kahele noorele ja ühele väga noorele talendile ning kaitseväe sportlasele ja üliõpilassportlasele. 1000-eurosed stipendiumid antakse kuuele pallimänguala sportlasele ning üks 4000-eurone stipendium pallimänguvõistkonnale. Samuti anti välja Eesti Rahva stipendium, mille saaja otsustab Aasta spordihetke konkursi võitnud spordialaliit.

EOK järelkasvuprojekti „Märka järgnevat põlvkonda“ kutsus 2013. aastal ellu EOK president Neinar Seli. Projekti stipendiumifond koosneb EOK presidendi palgafondist ja ettevõtte Estiko panusest noortesporti. Projekti eelarve on sel aastal kokku 57 000 eurot, mis jaguneb 30 sportlase ja ühe pallimänguvõistkonna vahel. Eelmisel aastal pälvisid projekti raames stipendiumi 27 sportlast ja üks võistkond, projekti eelarve oli mullu 52 000 eurot.

Eesti spordi katusorganisatsioonina seisab Eesti Olümpiakomitee ausa mängu põhimõtete ja olümpiaväärtuste eest. EOK tagab tippsportlaste ettevalmistuse ja osalemise tiitlivõistlustel, viib ellu noorsportlastele suunatud järelkasvuprogramme ning suurendab positiivsete eeskujude kaudu liikumisharrastuse kandepinda. EOK tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted. EOK sponsorid on Elion Ettevõtted, EMT, ERGO, Ilves Extra, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino Eesti, Paf Grupp, Silberauto.