Musting rõõmustab lisatöö üle

Tabeliseisu arvestades oli Servitil vaja ühte võitu, et kindlustada esikoht põhiturniiril ning sellega saadi hakkama juba laupäeval kui kindlalt alistati kodune konkurent HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 29:15 (16:7). Ardo Puna arvele jäi 6 väravat, kehralastest viskas Marko Slastinovski 5.

"Eks laupäevane võit tuli meile lihtsamalt kui neljapäeval koduliigas," arvas Serviti peatreener Kalmer Musting. "Kehra jättis esimesse mängu palju jõudu ja meil on hetkel oluliselt pikem pink. Saime kiire algedu, tegime vahetusi ning mängisime ühtlaselt ja rahulikult ehk meeskonnamängu."

Pühapäeval sõitis Serviti Soome, kus tuli vastu võtta hooaja teine kaotus, sest kohalik Cocks oli parem 29:25 (13:13). Põlvalastel puudus lisaks neljale Eesti koondislasele ka seljaga kimpus olev Indrek Neeme. "Rahuolematu ma küll pole. Poisid pingutasid korralikult, Denis Lõokene mängis kõik 60 minutit ja tegi seda hästi ning Pavel Turajev võttis üle pika aja rünnakul enda peale liidrirolli," leidis Musting positiivseid külgi ka kaotuses. Turajev viskas ka Serviti parimana 7 väravat.

Kahe nädala pärast ootab Servitit ees Balti Liiga finaalturniir Põlvas, kus poolfinaalis kohtutakse 12. aprill õhtul Bresti HC Meškoviga. "Uudis, et saime otsustavad mängud Põlvasse, oli loomulikult rõõmustav," tunnistas Musting. "Jah, tööd tuli juurde, aga see on vaid meeldiv töö. Meil on siin väga hea kollektiiv, kogemusi on ka, nii et usun, et saame kenasti hakkama."

Jüri Lepp: "Tuleme tugevamana tagasi!"

Teise Eesti klubina osalenud HC Kehra/Horizon Pulp&Paperil nii hästi ei läinud. Lisaks laupäevasele kaotusele koduse konkurendi vastu jäid kehralased pühapäeval kodusaalis napilt 27:28 (10:14) alla Riia Celtnieks/LSPA-le. Vigastustega kimpus olev Eesti klubi võitles vapralt ning tegi teise poolaja algul 8:1 spurdi, olles 18:15 ees.

Nn. "punkt-punkti" mängus juhtis Kehra veel 22:21, ent lõpp kuulus Celtnieks/LSPA-le. Viimased minutid möödusid ka kahe mängija individuaalses võitluses, sest kodumeeskonna viimasest seitsmest väravast viskas Jürgen Rooba 6 (kokku 11) ja lätlaste poolel Artis Kurmens sai enda nimele viimasest seitsmest viis tabamust (kokku 10).

"Eks kolm mängu nelja päeva jooksul on igale meeskonnale raske, eriti aga meile antud olukorras," tunnistas kehralaste juhendaja Jüri Lepp. "Olnuks üksainuski vigastatud mees pühapäeval rivis, võinuks kaalukauss selles kõvas võitluses meie poole kallutuda. Ent võrdväärseid vahetusi hetkel pole ja saime napilt lüüa."

Balti Liiga 2011. ja 2012. võitjad jäid põhiturniiril koguni seitsmendaks, kogudes vaid kolm võitu ja ühe viigi 14 mängust. "Muidugi on hooaeg tervikuna pettumus. Algas juba kehvasti, sest avamängus juhtisime Serviti vastu pea terve kohtumise, aga lasime lõpu eel asjad käest. Siis tulid vigastused ja pean tunnistama, et pole kunagi ühes meeskonnas nii palju traumasid näinud," sõnas Lepp. "Aga teeme tööd edasi ja järgmisel hooajal oleme juba hoopis tugevamana tagasi!"

Pingeline lahing lõppes brestlaste võiduga

Balti Liiga finaalturniiri silmas pidades toimus otsustav kohtumine pühapäeval Brestis, kus kohalik HC Meškov võttis vastu Klaipeda Dragunase ja võitis tasavägise mängu 30:26 (16:16). Sellega kindlustati pääs nelja parema hulka, jättes soosikute hulka loetud Dragunase viiendaks.

"Oli ikka tõsine andmine, poolaeg viigis, pinged laes," olid HC Meškovi peatreeneri Andrei Motšalovi esimesed emotsioonid. "Teisel poolajal saime veidi eest, aga tegime vigu ning lasime vahe jälle 1-2 värava peale. Õnneks seisime tugevalt kaitses ja lahendasime hästi kiirrünnakuid."

Bresti kasuks viskas Oleg Ostrašapkin 7, leedukatele Darius Jasinskas 6 väravat. "Tahtsime väga võita," sõnas Motšalov. "Palusime isegi U20 koondiselt Zahar Gusakovi selleks mänguks tagasi, et ta saaks klubi aidata. Pääs finaalnelikusse polnud algselt meie eesmärk, aga hooaja käigu hakkasime sellest unistama. Loodan, et esindusmeeskond meilt liigselt mängijaid ära ei võta, et saaksime finaalturniiril auga esineda."

Muudes nädalavahetuse mängudes alistas tiitlikaitsja Minski SKA laupäeval Dragunase 36:19 (19:12) ja pühapäeval väravaterohkes mängus Minski HC Vitjazi 39:37 (16:20). Vladislav Kuleš viskas selles kohtumises võitjate kasuks koguni 14 väravat. HC Vitjazist oli laupäeval üle ka HC Meškov, tulemusega 38:31 (22:10) ning samal päeval alistas Cocks koduväljakul Celtnieks/LSPA 37:19 (14:7).

Balti Liiga finaalturniiri ajakava (Põlvas, Mesikäpa hallis):

12. aprill 17:00 Põlva Serviti – Bresti HC Meškov

12. aprill 19:30 Minski SKA – Riihimäe Cocks

13. aprill 13:00 3.-4. koha mäng

13. aprill 15:30 Finaal