Kristjan Muuga viskas Serviti kasuks 6 väravat, Andrii Ternovõi lisas 5 ja Sergei Ljubtšenko 4 tabamust. Viljandi parimad olid Kristo Voika ja Karl Roosna 5 ning Karl Toom 4 väravaga.

Viljandi alustas täismaja publiku ees paremini ja hoidis avaminutitel Serviti kuival. "Paraku andsime edu sama kergelt ka käest ära," kurtis Viljandi peatreener Marko Koks. "Läksime ilusasti ette, aga siis tuli kramp sisse. Lasime neil muudkui kiirrünnakuid joosta ja hoo üles saada."

Serviti peatreener Kalmer Musting rääkis, et tema hoolealuste mängu elavdas vangerdus, mis tõi korraga väljakule kolm leegionäri: Ljubtšenko, Ternovõi ja Roman Aizatullov. "Olime alguses kõvasti hädas positsioonirünnakuga ja tegime lihtsat praaki, aga just sellest käigust kosusime," sõnas Musting ja kiitis taas hiilgepartii esitanud väravavahti. "Teist aastat järjest on Eston Varusk kevadel suurepärases vormis."

Teise poolaja alguses püsis Viljandi pikalt nulli peal ja Koksi hinnangul pärssis viljandlaste mängu taas finaalipinge. "Mingil hetkel tundub, et mõned mehed on ikka väga ärevil. Äkki seekord ehmatas publik ka meid ära."

Pingelist õhustikku tunnetas ka Musting. "Esimesel poolajal vaatasin ühel hetkel, et kogenud mängijad teevad mõlemalt poolt nii rumalaid otsuseid! Kus on meestes ikka ärevus sees! Aga meie kosusime teise poolaja alguses õnneks ära."

Servitil on võimalik esmaspäeval kodusaalis kell 19.00 algavas kohtumises teine järjestikune meistritiitel kindlustada. Kalmer Musting ei soovinud sündmustest ette tormata ja ka Marko Koks lubas põlvakatele finaali kolmandas vaatuses lahingut. "Meil pole enam kuhugi taganeda ja pole midagi kaotada. Peame suutma lihtsalt pingevabalt mängida. Igatahes ütlen, et me ei ole suutnud oma taset finaalmängudes veel välja mängida. Me ei ole nii kehvad, kui tulemused näitavad," sõnas Koks.