Valgevene tippklubi sai kiire 2:0 algedu, ent siis haaras pikaks ajaks kohtumises juhtohjad Serviti. Avapoolaja lõpuks kasvatati peamiselt tänu Roman Aizatullovi, Henri Sillaste ja Hendrik Varuli täpsetele visetele vahe juba neljaväravaliseks ja mindi vaheajale 15:11 eduseisus.

Carl-Eric Uibo suurendas edu veelgi, kuid siis hakkas SKA vaikselt aga kindlalt vahet vähendama. Mäng aeti kiiremaks, põlvalasi ei aidanud loomulikult ka mitmed kaheminutilised karistused ja liigne tehniline praak. Poolaja keskel suutis Eston Varusk mitme järjestikuse tõrjega veel kodumeeskonda mängus hoida, ent 51. minutil seadis Nikolai Aljohhini vise tabloole 22:22 viiginumbrid.

Serviti enam ette ei saanudki, suutes viimase kümne minutiga visata vaid ühe värava ning teise poolajagagi ainult kaheksa. Lõpuvile kõlades olid SKA võidunumbrid 26:23 ja Balti liiga kolmekordne võitja sai sel hooajal kaela pronksmedalid.

Põlvalaste parimana viskas Aizatullov 7 väravat. Sillaste lisas 5, Uibo ja Varul 4 tabamust ning Raiko Rudissaar, Martin Grištšuk ja Anatoli Tšeslov olid täpsed ühel korral. Vastaste parimana sai Aleksandr Podšivalov kirja 8 väravat. Huvitava tõsiasjana ei määranud Läti kohtunikud selles kohtumises ühtegi karistusviset!

"Meie heale avapoolajale vastasid valgevenelased osavate lahendustega, mis ilmselt vaheajal välja töötati. Nad olid algul hädas meie 5-1 kaitsega, tõid aga siis pikkade asemel sisse lühemaid tagamehi ning ajasid mängu veidi kiiremaks. Eks see selline kassi-hiire mäng ole, täna mängis SKA meid selles üle," tunnistas Serviti peatreener Kalmer Musting.

"Oma osa oli kindlasti ka väsimusel, sest meie alustasime kohe põhimeestega, vastasel oli võimalus paljudele avapoolajal puhkust anda," lisas põlvalaste juhendaja. "Lisaks olid meil nii Tšeslov kui Aizatullov mitmeid minuteid vigastustega väljas ning ehk isegi peamise kaotuse põhjusena – meil ei leidunud teisel poolajal liidrit, kes võtnuks mängu olulistel hetkedel enda peale."

Balti liiga finaalis kohtuvad täna soomlaste Riihimäe Cocks ja ukrainlaste Zaporožje ZTR.