Käsipallihooaja avaüritusel toimus meistriliiga meeskondade vahel võistlus, kus peatreenerid pidid ennustama, kui tugevalt nende hoolealune suudab palli väravasse visata. Parim koostöö tundub hooaja hakul olevat Arukülas, kus esindaja Avo Möls ennustas täpselt, et Andre Sild saadab palli väravasse kiirusega 51 km/h. Kehra kogenud mängija Kaupo Liiva ja Tapa Vahur Oolupi visketugevus erines peatreeneri poolt pakutust 1 km/h võrra.

Tiitlikaitsja Põlva Serviti on hooaja esimese võistlusmängu juba pidanud, kui nädalavahetusel kaotati EHF-i karikasarja avamängus Timisoara SCM CH CSU Politehnicale 22:26. Mullustest tugitaladest tuleb peatreeneril Kalmer Mustingul hakkama saada Andrei Ternovõi ja Raiko Rudissaareta. "Ilmselt läheb tükk aega, et saaksime mängumootori paremini käima ja nooremate meeste enesekindlus kasvaks," sõnas Musting, kellel on kahe eelmise hooaja Eesti meistri lootsina selge siht silme ees. "Kolme aastat järjest pole me kunagi suutnud tiitlit võita ja see on kindlasti meile eesmärk."

Mullu esmakordselt finaali jõudnud Viljandi HC ridadest lahkus kolm meest. Eriti annab tunda Karl Toomi ja Karl Roosna siirdumine Saksamaa esiliigasse. Peatreener Marko Koks on auke lappinud peamiselt noormängijatega, kuid võistkond loodab tõhusat abi ka Sten Maasalust. "Tahaks nii mänguliselt kui klubilise tegevuse osas jälle sammu edasi astuda. Mullu suutsime läbi hooaja stabiilset mängu näidata. See oleks tänavugi eesmärk," rääkis Koks.

Mullu pronksmedaliga leppima pidanud HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi peatreeneri Indrek Lillsoo sõnul on kehralaste põhituumik laias laastus samaks jäänud. Hooaja alguses on meeskond kimpus ka pisivigastustega. "See on ka üks põhjus, miks oleme meeskonda toonud Valgevene noormängija. Ehk kasvab ja areneb hooaja jooksul ning võime kevadel juba tema panusele loota."

Viimsi/Tööriistamarketi peatreener Ain Pinnonen ütles, et tema hoolealuste eesmärk on taas medalile tõusta. Möödunud hooajal jäi sellest õige vähe puudu, kui pronksiseerias kaotati Kehrale 1:2. Samas annab Pinnonen aru, et lihtne see olema ei saa. "Serviti on omaette klass ning Kehra ja Viljandi saavad Balti liiga mängudega ilmselt kõvasti rohkem kogemusi kui meie."

Aruküla võistkonna esindaja Avo Mölsi sõnul on võistkonna eesmärk üritada mullust 5. kohta kaitsta ning poolfinaalikohast hetkel unistada ei julgeta. "Võistkond on väga noor ja peame pigem vaatama seda, mis toimub meie selja taga."

SK Tapa panustab peatreeneri Elmu Koppelmanni sõnul varasemast veelgi enam noortele ning Koppelmann lubab põhikoosseisus platsile saata lausa 10. klassi poisse. Lõivu tuleb maksta ka Kaitseväele, mis on enda ridadesse võtnud kolm Tapa mullust põhikoosseisu mängijat. "Aruküla ja Tallast tahaks igal juhul näpistada ning kui sõjaväest mehed tagasi saame, siis loodame esinelikut ka regulaarselt kiusata."

HC Tallasega meistriliigasse naasev Jüri Lepp on peamiselt noormängijatest koosnevate käsipalluritega põhja ladunud juba kaks kuud. "Hooaja alguses püsime füüsilise poole ladumise lainel. Suuremad eesmärgi on seotud kevadega," ütles Lepp, kelle sõnul on Tallase projekt oluline samm selles suunas, et Tallinnal oleks tugev esindusvõistkond ka käsipallis.

Meistriliiga avavooru ajakava (Põlva Serviti on vaba):

7.09 Kell 19.00 Viljandi HC - HC Tallas (Viljandi Spordihoone)
7.09 Kell 19.00 HC Kehra/Horison Pulp&Paper - SK Tapa (Kehra Spordikeskus)
8.09 Kell 19.00 HC Viimsi/Tööriistamarket - Aruküla SK (Viimsi Keskkool)