B-alagrupis tõusis Türgi nüüd Eestist mööda – uuel liidril on 5 punkti, Eestil 4 ja mängud lõpetanud Kosovol 1. Alagrupiturniiri viimane kohtumine peetakse pühapäeval Ankaras kui Eesti mängib võõrsil Türgiga. Edasipääsuks vajab meie rahvuskoondis võitu, võõrustajatele piisab viigist.

Eesti jäi kohe võimsa (ja koguka) Türgi koondise vastu tagaajaja ossa – külalised tabasid märkimisväärse protsendiga ja Eesti visked pidurdusid enamasti väravavaht Yunus Özmusuli kätesse. Üliagressiivse kaitsega türklaste vastu olid võõrustajad pidevalt hädas, vahepeal oldi pea üheksa minutit nullil ja vastased said kuue väravaga ette.

Peatreener Rein Suvi tegi väravavahtide vahetuse ja Rasmus Otsa tõrjed aitasid Eesti mängu tagasi. Kiired ja kavalad rünnakulahendused hakkasid toimima ning vaikselt aga kindlalt vähendas meie koondis vahet. Vaheajavileks jäi Türgi eduseisuks 11:9.

"Poisid olid avapoolajal tublid, kerisid vaikselt vahet väiksemaks ja vaid pisike nõks jäi puudu, et saanuks vahe minimaalseks," sõnas Suvi. "Vastased võtsid ette julgeid viskeid, ka päris kaugelt, meil endal jäi just sellest enesekindlusest ja otsustusvõimest rünnakul kohati puudu."

Teine poolaeg algas võrdsemalt, ent Türgi edu püsis kahe- kuni neljaväravalisena. Seisul 17:21 tõrjus Özmusul kaks Jürgen Rooba 7-meetri viset järjest ja pärast seda türklasi enam pidurdada ei suudetud. Viimase 14 minutiga viskas Eesti vaid ühe värava ja pidi vastu võtma suure 18:28 kaotuse.

Eesti poolelt viskas Kaspar Lees 4, Rooba ja Kristjan Muuga 3, Karl Roosna, Kristo Voika ja Armi Pärt 2 ning Andris Celminš ja Uku-Tanel Laast 1 värava. Vastastest oli täpseim Gökhan Örnek 6 tabamusega.

"Kahjuks ei tulnud kõige parem mäng välja," tunnistas Suvi. "Kui kiired lahendused veel kuidagi toimisid, siis positsioonirünnakul jäi tihti otsustav vise tegemata. Ajastus, söödutäpsus, jalgade kiirus – asjad, mida tuleb pühapäevaks parandada. Kahju, et vahe nii suureks läks. Poisid ei suutnud enam hammastega kinni hoida, pead vajusid norgu kui oli näha, et kuskilt väravaid ei tule. Tahtnuks publikule ikka enamat pakkuda."