Kreeka oli seni kaotanud küll mõlemad kohtumised, ent näidanud head käsipalli. Eesti asus Mathias Rebase kavalast viskest juhtima 3:2, ent jäi siis hätta nii rünnakul kui kaitses ja 10. minutiks oli 6:3 ees Kreeka. Mõni minut hiljem juba ka 8:4 ning peatreener Kalmer Musting kasutas esimest minutilist mõttepausi.

Platsi kõrval räägitu jõudis kohale, Eesti ajas mängu kiiremaks ja viskedki leidsid tee vastaste väravasse. Timmo realiseeris kolm järjestikust karistusviset, tabamusi tuli teisteltki ja kümneminutilise perioodi 9:3 võitnud Eesti asus omakorda 13:11 eduseisu. Kreeklased loomulikult alla ei andnud, mängupilt võrdsustus ja neli sekundit enne vaheajavilet läks uuesti juhtima Kreeka – 17:16.

Teist pooltundi alustas Eesti põlvalastest koosneva platsimängijate kuuikuga, kaitsesse tõid jõudu ja võimsust HC Tallinna Markus Viitkar ning tapalasest Audentese Spordikooli õpilane Vahur Oolup. Koostöö toimis ja kolme minutiga seadsid Rebane, Timmo ja veel kord Rebane tabloole numbrid 19:17. Korraks juhiti Timmo viskest kolme väravaga, aga lubati Kreeka mängu tagasi.

Vajalikel hetkedel hiilgasid tõrjetega nii Rainer Seermann kui Armis Priskus – mõlemad peatasid korra ka vastaste karistusviske. Üliolulisi väravaid viskas veel üks Audenteses treeniv, ent HC Viimsi/Tööriistamarketit esindav Otto Karl Kont. 54. minutil saatis Priskus palli vastaste tühja väravasse ja Eesti juhtis juba 26:22.

Kreeka võitles lõpuni, heasse hoogu sattus nende puurivaht Panagiotis Kollyris ning 20 sekundit enne lõpuvilet seadsid vastased karistusviskest jalule 27:27 viigi. Eelmisel rünnakul lisaks vähemusse jäänud Eesti lahendas aga olukorra suurepäraselt ning kohtumise parimaks mängijaks valitud Timmo viskas 28:27 võiduvärava kui mängukellal olid numbrid 59:59!

Timmo arvele jäi lõpuks 12 väravat, Tõnis Kase tabas viis, Kont ja Rebane kolm, Sander Sarapuu kaks korda ning Priskus, Viitkar ja Ülljo Pihus lisasid ühe värava. A-alagrupis on kolme vooru järel Valgevenel kuus, Eestil neli, Leedul ja Soomel kolm, Fääri saartel kaks punkti, Kreeka jätkab nulli peal. Teisipäeval kohtub Eesti fäärlastega ning neljapäeval on vastaseks Leedu.

"Teadsime, et tuleb raske päev, sest eelnevalt on Kreeka väga võitluslikult mänginud," tunnistas mängujärgselt Musting. "Aga tegime korraliku analüüsi ja valmistusime põhjalikult, kuid nende vasaksisemine üllatas meid. 4:8 taha jäädes oli raske moment, kuid time-out toimis ja saime tagasi mängu. Edasi oli tihe rebimine, ent lõpu tegime endile ise raskeks."

Mustingut rõõmustas eriliselt, et erinevalt esimestest mängudest tuli täna väravaid ka kaugelt. "Kangelane oli Timmo muidugi, aga ka Kase ja Kont viskasid tagant hästi – eriti rõõmustas viimase resultatiivne sekkumine pingilt. Eks väsimus hakkab ka juba rolli mängima, eriti suuremate meeste puhul ning lihtsamaks ei lähe hommegi, sest Fääri saared on väga sitke tiim," lisas Eesti koondise peatreener.

Järgmised Eesti koondise mängud U20 EM-il:
24.07. 13:00 Fääri saared – Eesti
26.07. 13:00 Eesti – Leedu