Uku-Tanel Laast viskas Eesti kasuks 8, Mikk Pinnonen 4, Jorma Käsper, Rudolf Põld ja Marko Slastinovski 2 ning Kristjan Koovit, Indrek Normak ja Kristo Voika 1 värava, vahendas EKL-i pressiteenistus.

Eesti oli suure käsipallimaa Hispaania vastu avapoolajal pidevalt 3-4 väravaga taga, ent puhkama mindi favoriidi 16:10 dikteerimisel. Teisel poolajal suudeti kaua hoida seitsmeväravalist vahet, kuid lõpuks kaotati 21:33.

"Poisid tegid hea mängu," ütles Eesti koondise peatreener Jüri Lepp. "Lihtsalt tasemevahe ongi praegu selline."

Lepp tunnistas, et turniiri eel lootis ta salamisi ka edasipääsule, kuid seekord siiski nii ei läinud.

"Soome koondis on ammu kokkumänginud, lisaks toetasid neid koduseinad," lausus Lepp. "Pühapäeval anname Šveitsile kõva lahingu, et punktiarve avada."

Kuigi reedel said vigastada mõlemad Eesti koondise väravavahid, seisis Hispaania vastu puurisuul seljavigastust trotsiv Denis Lõokene.

Vooru teises kohtumises alistas Soome laupäeval 32:26 (13:16) Šveitsi. Kahe mängudepäeva järel on Hispaanial ja Soomel kirjas 4 ning Šveitsil ja Eestil 0 punkti.

Seega on pääsu suvel Bratislavas toimuvale finaalturniirile kindlustanud Hispaania ja Soome. Turniiri viimases voorus võtab Eesti täna kell 14.00 mõõtu Šveitsilt ning Soome kaks tundi hiljem Hispaanialt.