Kaks vooru enne põhihooaja lõppu selgus küll juba vaheturniiriks nelikutesse jaotumine, ent kuna kaasa võetakse kõik punktid ja väravad, siis vähetähtsaid mänge pole. Nelikutesiseselt saab võitlus kohtade eest olema väga põnev, jätkudes ka põhiturniiri viimastes voorudes.

Kaupo Liiva: kaotus Tallinnale andis positiivsetki mõju

Meistriliigaliider Kehra sai eelmisel nädalal hooaja esimese kaotuse, jäädes alla HC Tallinnale. Teisipäeval tuleb Kehrasse külla kolmekordne Balti liiga võitja Minski SKA ning reedel SK Tapa. Detsembris hakkasid kehralased Valgevene tippklubile kõvasti vastu ja kaotasid vaid nelja väravaga, Tapa alistati sügisel 35:25.

"Tulemas on ilmselt kaks erinevat mängu. SKA-l tundub olevat viimasel ajal vormilangus, aga raske saab ikka olema. Lähme võidu peale, sest tabelis on null punkti. Ja Tapat ei tohi alahinnata, Eesti liigas võib kiirelt karistada saada, kui piisavalt tõsiselt ei keskendu," arvas Kehra peatreener Kaupo Liiva.

"Kaotus Tallinnale andis positiivsetki mõju. Huvitav oli näha, kuidas pallurid ise mängujärgselt kohe analüüsima hakkasid, mis halvasti läks. Kõik saavad aru, et pool aastat on veel vaja kõvasti tööd teha, nii füüsiliselt kui mänguliselt. Serviti ja Tallinn on täienenud, koduliiga muutub ainult põnevamaks," usub Liiva.

Kolmapäeval sõidab HC Tallinn teist korda viie päeva sees külla Viljandi HC-le. Laupäeval tehti Balti liiga raames 24:24 viik, sügiseses liigamängus said 27:26 võidu mulgid. Samas oli Tallinn vastasest 26:17 üle karikavõistluste poolfinaalis. Viljandi on 2019. aastal endiselt võiduta, pealinlased põhjustasid eelmises liigamängus hooaja esimese kaotuse Kehrale.

Samal päeval kohtuvad veel Aruküla/Audentes ja Põlva Coop, kelle esimene omavaheline mäng andis suure, 42:16 võidu põlvalastele. Eelmisel nädalal said mõlemad tiimid tasavägise kohtumise, kui Coop oli 30:27 üle Viljandist ning arukülalased jäid vaid ühe väravaga alla HC Viimsi/Tööriistamarketile.

Viimsil peab seeria jätkumiseks õnnestuma kõik

Tiitlikaitsja Põlva Serviti ootab teisipäeval külla Viimsit ning reedel Balti liiga viimase kolme aasta tšempioni Riihimäe Cocksi. Sügisel polnud Servitil koduliigavastase alistamisega probleeme – 41:25, ent Cocksiga kohtuti viimati mulluses Balti liiga finaalis, mille soomlased 26:23 võitsid.

"Õnneks on mõlemad kohtumised kodus, sest värskelt jäi selja taha pikk Klaipeda-reis," rõõmustas Serviti peatreener Kalmer Musting. "Saame rahulikult valmistuda, Viimsi kohta on õnneks hea ülevaade olemas, sest vaid kaks nädalat tagasi käisime Coopiga seal mängimas. Cocksi pole ammu näinud, aga loomulikult on Meistrite liiga alagrupiturniiri mänginud külaline soosik."

Laupäeval magusa 24:23 võidu Dragunase üle saanud Servitil puudus Klaipedas Kristjan Muuga, kes nüüd tagasi rivis. "Edutasime Coopist põhivõistkonda ka Mathias Rebase, lisandus Anatoli Tšezlov, seega on koosseis korralik. Viimsi vastu loodan anda võimalikult laiapõhjaliselt mänguaega, sest oluline on võit, mitte skoor," sõnas Musting.

Esimese üheksa vooruga vaid ühe silma saanud Viimsi on kolmest viimasest mängust kogunud viis punkti, aga peatreener Jarno Nurme hinnangul peab kaotuseta seeria jätkamiseks õnnestuma kõik. "Nädala sees ja võõrsil – meie jaoks alati raske kõiki mehi kokku saada. Aga lähme mängima pingevabalt, parandama veelgi koostööd ning käsipalli nautima," lisas Nurm.