Hooaega TSV Bayer Dormagenis alustanud Pinnonen ei olnud klubi ja treenerite tööga rahul ning otsis uut väljakutset. ”Treeneri taktikaline pool oli nõrk ning selle klubi stiil mulle ei sobinud. Islandil on kogu tegevus süsteemsem ning sarnaneb rohkem Taanile, kus playmakeril on rünnakute alustamisel suurem roll ning väljakul on mängijate vahel parem koostöö,” kommenteeris klubivahetuse tagamaid 25-aastane mängujuht.

Ülemineku juures seisnud Madis Kokkuta lisas, et hetkel riigi kõrgliigas neljandat kohta hoidev Afturelding on noor ja ambitsioonikas võistkond. Nad otsisid mängujuhti ning nende peatreener mäletas Mikku juba noortekoondiste ajast.

”Islandil mängitakse väga intelligentset käsipalli ja see peaks Mikule väga hästi sobima. Sealse liiga paremikku kuuluvad mängijad liiguvad igal hooajal Euroopa tippliigadesse ning seega on Mikul väga hea võimalus astumaks taas samm oma karjääris edasi. Mikul on veel potentsiaali ning ta vajab hetkel õiget keskkonda ning loodetavasti on ta selle leidnud,” jätkas Kokkuta.

Lisaks Aftureldingule ja TSV Bayerile on Pinnonen mänginud välismaal veel Rumeenias Stiinta Municipal Dedeman Bacaus ja Taanis Aarhus Handbold ning Rootsis H43 Lund ridades.