Kõik Eesti tiimid tõusid tugeva nädalavahetuse toel ka liigades liidrite hulka. Eriti põnev on tabeliseis muidugi põhiliigas, kus lisaks Põlva ja Kehra klubidele on kuus punkti kogutud ka Minski SKA-l ja Bresti HC Meškovil ning vaid ühe silma kaugusel on Riihimäe Cocks. Viljandi HC alustas kahe võiduga ning on Challenge Liigas 6 punktiga teisel kohal, eespool ühe mängu rohkem pidanud ja samuti kaotuseta Klaipeda Dragunas.

Kalmer Musting: "Läks isegi üllatavalt hästi!"

Nädalavahetuse ehk suurim võitja oligi Serviti, kes enne selle aasta viimaseid mänge Balti liigas oli kogunud vaid kaks punkti. Nüüd aga alistati kodus laupäeval mullune meister SKA 30:28 (15:12) ja päev hiljem veel HC Meškov 27:24 (13:13). Meenutagem, et Minski klubi alistas Serviti mulluses finaalis just nimelt Põlva Mesikäpa hallis.

"Läks ikka ülihästi, isegi üllatavalt hästi," tunnistas Serviti peatreener Kalmer Musting. "SKA tuli siia täiskoosseisus, ent esimest korda sel hooajal suutsime ka kaotusseisus hästi mängida. Eks see mäng selline ameerika mägedel sõit oli, kord tegi üks 5:0 spurdi, siis teine. Aga suutsime valgevenelaste mängumootori halvata ja sundima neid joonele mängima ja selleks olime juba valmis."

Pühapäevaks oli Serviti raske võidu järel veidi väsinud, Musting varieeris koosseisuga rohkem, aga võidukalt lõpetati siingi. "Proovisin avapoolajal värskust hoida, et suudaksime just mängu lõpu hästi mängida. Õnnestus ja eriti meeldis, et meeskond näitas korralikku sisu mõlemal päeval. Eriti avapäeval oli heas hoos väravavaht Denis Lõokene ja sajaprotsendilist viskekindlust näitas Andreas Rikken," tunnustas põlvalaste peatreener joonemängijat, kes oli mõlemal päeval resultatiivseim, visates kokku 12 väravat.

Võimas lõpp tõi kehralastele tähtsad punktid

Mitte vähemtähtsa ja kindlasti magusa võidu sai laupäeval ka Eesti meister HC Kehra/Horizon Pulp&Paper, alistades Soome meistri Riihimäe Cocksi 33:26 (12:11). Tasavägiselt kulgenud avapoolaja võitsid kodusaalis mänginud kehralased 12:11. Teise poolaja algul lubati soomlased ette 17:14, ent viimane veerandtund kuulus võõrustajatele koguni 14:5! Üleplatsimehena viskas 13 väravat võitjate kasuks Eesti koondislane Marko Slastinovski.

"Finaalnelikusse jõudmist silmas pidades saime väga vajalikud kaks punkti," rõõmustas kehralaste peatreener Jüri Lepp. "Cocksil oli küll neli meest puudu, aga neil on nii pikk pink, et vääriline vahetus alati võtta. Avapoolajal olime rünnakul raskustes, aga siis panime ikka tublisti juurde ja lõpp oli väga võimas – kaitse pidas hästi ning rünnak toimis suurepäraselt."

Kehralastel on viie mänguga tabelis kaks võitu ja kaks viiki ning seis palju parem kui mullu samal ajal, mil finaalneliku koht hakkas juba poole hooaja järel kahtlasena näima. "Eks viik Vilniuse VHC Šviesaga jääb kripeldama, ent kokkuvõttes oleks patt nuriseda – ülejäänud punktid on korraliku võitlusega välja teenitud," tunnistas Lepp. "Tabelitipp on tänavu ikka imeliselt tihe ja seni suurim üllatus on Minski SKA kaks kaotust."

Viljandi alustas kahe võiduga

Baltikumi sarjas debüteeriv Viljandi HC alustas sel nädalavahetusel osalust esmakordselt ellukutsutud Challenge Liigas ja tegi seda edukalt – kahe päevaga saadi tabelisse kaks võitu. Mõlemal korral jäi mulkidele alla Minski HC Vitjaz, laupäeval olid võidunumbrid 40:27 (21:14) ja päev hiljem 36:32 (18:11).

Viljandi alustas avamängu võimsalt, saades koguni 7:0 edu ja see omakorda vajutas pitseri kogu kohtumisele. 13-väravalise kaotuse järel pühapäeval selgelt keskendunumalt platsile jooksnud Vitjaz tegi korduskohtumisest põneva. Kuigi mulgid said poolajaedu 18:11, jõudis Vitjaz peagi 21:21 viigini ning põnevust jätkus lõpuminutiteni, kus võõrustajad lõpuks nelja väravaga ette rebisid.

Ott Varik oli mõlemal puhul Viljandi täpseim snaiper, vastavalt 8 ja 9 väravaga. Kristo Järve lisas kokku 14 ja Kristjan Koovit 13 tabamust. Erinevalt põhiliigast jätkub Challenge Liiga veel tänavuse aastanumbri sees kuue kohtumisega. Viljandi meeskonda ootavad ees mängud Lätis, kus vastavalt 6. ja 7. detsembril kohtutakse Dobele Tenaxi ja Riia Celtnieks/LSPA-ga.