Balti liigas jagati kaksteist osalevat klubi kahte rühma ning hetkel on tõeliselt põnev seis just A-alagrupis. Viljandi HC ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper hoiavad küll kolmandat-neljandat kohta vastavalt 6 ja 5 punktiga, ent liiderduol Minski SKA-l ja Klaipeda Dragunasel on kirjas kaks kohtumist enam ning punkte vastavalt 8 ja 7.

Kehralased aeti pühapäevaks vihaseks

Mõlemad A-grupi Eesti klubid võtsid nädalavahetusel mõõtu Läti meeskondadega. Kehralased jäid üllatuslikult suurde kaotusseisu Riia Celtnieksi vastu, ent võitlesid lõpuks välja 26:26 (9:16) viigi. Pühapäeval saadi juba kindel 36:20 (20:8) võit HK Ogre/Miandumi üle. "Meil on selja taga raske periood tugevate mängudega ja eriti just mentaalne väsimus hakkab sisse tulema," tunnistas Kehra peatreener Indrek Lillsoo.

"Laupäeval eksperimenteerisime veidi ja ei kasutanud Uku-Tanel Laastu kui mängujuhti, aga peamiselt jäime hätta rünnakute realiseerimisega," lisas Lillsoo. "Peab muidugi tunnistama, et ka Celtnieksi väravavahid tegid suurepärase mängu. Teisel pooltunnil korraldasime korraliku tagaajamise, ent vastased hoidsid eduseisu hästi. Kuigi olime ehk tasemelt paremad, siis meie jaoks oli tegu ikka võidetud punktiga."

Teisel päeval Ogre/Miandum sama tõsist vastupanu ei osutanud ja 16-väravaline võit tuli kindlalt. "Eks meid aeti laupäevase viigiga pisut vihaseks ka ja tegime sotid kiirelt selgeks," sõnas Lillsoo. "Seis alagrupis on hea ja siit saab edasi minna. Nüüd on vaja veel aasta viimaseks kohtumiseks Põlva Servitiga valmis olla ja siis saab veidi puhata."

Serviti korjas neli punkti kindlalt

Eesti meistermeeskond Serviti kohtus kahel päeval kodusaalis Valgevene klubidega ja erilisi raskusi ei kohanud – Minski HC Vitjaz alistati 42:26 (21:13) ja Bresti HC Meškov 42:30 (24:17). "Päris jalutuskäigud muidugi polnud, poisid pidid korralikult pingutama," ütles Serviti peatreener Kalmer Musting.

"Valgevene käsipallitase on teada ja ega needki kaks klubi nõrgad ole," kinnitas Musting. "Tähtis oli, et saime oma asjadega hästi hakkama ja neli punkti tabelisse. Oli kaks tempokat kohtumist, kõik mehed said mänguaega, proovisime erinevaid kaitseformatsioone ning olen meeskonnaga rahul. Kui millegi kallal nokkida, siis kaitse võinuks parem olla, sest lasime endale mõlemal päeval liiga palju visata."

Serviti mängib B-alagrupis, kus ollakse täiseduga Riihimäe Cocksist (12 punkti) nelja silmaga maas. Samas on kuklasse hingamas Läti meister Dobele Tenax, kel 6 punkti ja mäng vähem peetud. "Liigume hästi, siit on hea uude aastasse vaadata. Cocks suundub alagrupivõidu suunas, kõik muu on veel lahtine, aga A-alagrupi seis on veelgi segasem," kommenteeris Musting Balti liiga tabelit.

Marko Koks: Nädalavahetus andis ohtralt häid emotsioone

HC Kehrast paremini sai Läti klubide vastu hakkama Viljandi HC, noppides tabelisse kaks tähtsat koduvõitu. Ogre/Miandumist oldi laupäeval üle 35:25 (17:9) ja Celtnieksist päev hiljem 34:25 (17:12). "Tundub, et oleme raskest perioodist üle saanud ja mäng jooksis väga hästi," rõõmustas mulkide peatreener Marko Koks.

"Panime algusest peale mõlemas mängus käima agressiivse kaitse ja see toimis suurepäraselt. Saime palju kiirrünnakuid, õnnestumised lõid positiivse fooni ning ka positsioonirünnak toimis hästi," kirjeldas Koks. "Poisid leidsid ka vahepeal kadunud viskekindluse, nii et üldkokkuvõttes andis nädalavahetus ohtralt mõnusaid emotsioone."

Tabelis on Viljandil kolm võitu ja kaotus, ent mitmeid tähtsaid mänge veel ees. "Muidugi oleme Balti liiga seisuga rahul, aga järeldusteks on siiski veel vara," kinnitas ka Koks. "Jaanuaris on ilmselt ees kolm tugevat vastast, õnneks küll kõik kodus. Praegu saime hea hoo sisse, tuleb see ka kuu aja pärast üles leida."

Balti liiga parima snaiprina jätkab Serviti Eesti koondislane Ardo Puna, kelle arvel on 51 tabamust. Järgmine Balti liiga nädalavahetus on kavas 23.-24. jaanuaril. Serviti on siis mänguvaba, ent Viljandit ja Kehrat külastab A-alagrupi liiderduo ehk SKA ja Dragunas. Lisaks on plaanis jaanuaris ära mängida ka eelmisest voorust edasi lükatud Viljandi – Kehra omavaheline kohtumine.