Eesti koondise endine mängujuht Mikk Pinnonen siirdus sel suvel veidi üllatuslikultki pallima Itaalia tugevuselt teise sarja ehk Serie A2 nime kandvasse liigasse. "Minu kehatüübi jaoks on tippliigade hooaeg liiga pikk ja kurnav. Siin on eeliseks, et treeningute intensiivsus on madalam, kehas ei teki üleväsimust ja mängimine on pigem nauding kui töökohustus," selgitas mullu Islandi kõrgliigas esinenud Pinnonen.

Pinnonen: ei taha noortelt väärtuslikku mänguaega võtta

"Sel põhjusel loobusin ka koondise esindamisest – ma ei taha ära võtta väärtuslikku mänguaega noorematelt, kel motivatsioon tugev ja ambitsioonid suuremad. Minul enam soovi kuskile tippsarja pääseda pole, sest tean, mida see nõuab. Tugevamates liigades ei anta pisivigastuste väljaravimiseks aega ja see tekitab stressi," sõnas Eesti koondises 171 väravat visanud Pinnonen.
Eestlase koduklubi Sassari Raimond Handball alustas hooaega kaotuse ja viigiga, ent on järgnevalt noppinud kaheksa võitu järjest. Laupäeval alistati kodusaalis vahetu konkurent ja seni kaotuseta olnud Parma Pallamano 32:23 (16:11), Pinnonen panustas kuue tabamusega. Sassari meeskond tõusis 17 punktiga Serie A2 B-grupis teiseks, liider Nonantola Rapidist jäädakse kahe silma kaugusele.

"Esimesed kaks mängu olid tööõnnetused," lausus jaanuari algul 28-aastaseks saav Pinnonen. "Meeskonna eesmärgiks on kõrgliigasse tõusta ja usun sellesse. Oma grupis peame kolme hulka saama, et play-offi jõuda ning seal omakorda finaali pääsema. Meie grupis on tase väga ebaühtlane, kolm esimest oleks Islandi meistriliigas ehk kuskil tabeli lõpus."

Pinnonen on kümne mänguga visanud 64 väravat. "Mind juba teatakse ja kaetakse kõvasti, mistõttu kogeneb ka resultatiivseid sööte palju. Olen igal juhul rahul, saan keskenduda käsipallile, eluolu on paigas ja kliimagi pole paha – novembri lõpus sai mõnel päeval veel üle 20-kraadist sooja nautida," lisas Sardiinia saarel elav Pinnonen.

Jaanimaa tõusis 2. Bundesliga sööduliidriks

Saksamaa Bundesligas eestlased ei mänginud, kui Rasmus Otsa tööandja Bergischer HC sai 26:21 (13:10) võidu TSV GWD Mindeni üle ning Mait Patraili koduklubi kaotas 28:29 (12:16) HSG Wetzlarile. BHC on 18 punktiga seitsmendal kohal, Hannover-Burgdorf pudenes 12 silmaga juba 12. tabeliastmele.

Bundesligasse tõusta ihkav TuS N-Lübbecke pidi kodusaalis TV 05/07 Hüttenbergi vastu leppima 27:27 (15:15) viigiga. Dener Jaanimaa viskas neli väravat ja andis kuus resultatiivset söötu. Viimaste üldarvestuses tõusis eestlane 2. Bundesliga liidriks 52 täpse sööduga. Karl Toom oli täpne korra, kuid TV Emsdetten kaotas 29:31 (16:12) liidrikohta jagavale HBW Balingen-Weilstettenile.

Kolmandas liigas olid eestlased võidukad ja resultatiivsed. Armi Pärt viskas kaks väravat Mecklenburger Stiere 35:30 (15:13) võidumängus Hannover-Burgwedeli üle ning Karl Roosna aitas kaasa kolme tabamusega HSG Krefeldi 14. järjestikusele võidule. Laupäeval alistas Krefeld võõrsil VfL Gummersbachi duubelmeeskonna 28:25 (16:9).

Teise võidu järjest said Kristo Voika ja TSG Söflingen, kes Saksamaa neljandas liigas alistasid meie koondise mängujuhi nelja värava toel 25:24 (12:15) võõrsil SV Remshaldeni. Astme võrra madalamal seisis Rasmus Ots Bergischer HC teise meeskonna väravas, kui SG Überruhrist 26:22 (14:12) üle oldi.

Johannson ja Steaua kukutasid karikakaitsja

Suurima koormusega Eesti käsipallur on sel hooajal Martin Johannson. Lõppeva aasta parimaks meesmängijaks pärjatud koondise kapten on juba tänaseks osalenud neljas erinevas sarjas 28 mängus ja alanud nädalal ootab ees jälle kolm kohtumist! Eelmisel nädalal jäi Johannsonil esmakordselt üks mäng vahele, kui SEHA-liigas puhkust sai.

Rumeenia kõrgliigas viskas Johannson kolm väravat, kui tema Bukaresti Steaua alistas Cluj'i CS Universitatea 37:25 (15:10) ning pühapäeval aitas koduklubi 27:24 (13:13) karikamängus võidule tiitlikaitsja Constanta AHC Dobrogea Sudi üle. Steaua on liigas 26 punktiga neljandal kohal ning edenes karikasarjas veerandfinaali.

Rootsis oli Jürgen Rooba täpne korra, kuid HIF Karlskrona võiduseeria katkes 27:36 (13:18) kaotusega tiitlikaitsja Kristianstadi IFK-le. Islandi meistriliigas said valusa derbi-kaotuse Marius Aleksejev ja Akureyri HF, jäädes alla KA Akureyrile 25:26 (14:18). Eesti koondise väravavaht tõrjus kolm viset.

Soome kõrgliigas viskas mängu parimaks valitud Ardo Puna seitse väravat, kui Helsingi IFK alistas HC Hangö IK 35:22 (19:10). Hoos oli Sloveenias Andris Celminš, kes tabas kuus korda RK Maribor Braniki 30:30 (14:16) viigimängus RD Koper 2013 vastu. Eesti koondise paremsisemisel oli ka võiduvõimalus, ent tema viis sekundit enne lõpuvilet sooritatud viske pareeris Koperi puurivaht.

Madalmaades pidi treenerit vahetanud HV KRAS/Volendam Hollandi meistriliigas kaotust tunnistama, jäädes Jesper Bruno Bramanise neljast väravast hoolimata 29:33 alla DFS Arnhemile. Belgia naiste kõrgliigas läks endiselt vigastatud Kerli Jõksi koduklubi Antwerpeni DHW United talvepausile võidukalt, olles 21:16 üle Vise Handball Feminast.