Rooba alustab Rootsis teist hooaega, sest mullu esindas ta astme võrra allpool mänginud Amo HK-d. Kuigi meeskond jäi esliigasse püsima vaid tänu üleminekumängudele, tegi Rooba suurepärase hooaja, visates 28 mänguga 159 väravat ning ta valiti ka esiliiga sümboolsesse koondisse.

"Kindlasti olid minu esitused eelmisel hooajal üheks teguriks, miks üldse HIF-i huviorbiiti sattusin," tunnistas enne mullust Rootsi siirdumist kaks aastat Saksamaal pallinud Rooba. "Kontakt tekkis juba hooaja lõppedes, kuid toona polnud huvi veel päris kindel ja pakkumist ei tehtud."

Asjad hakkasid liikuma alles augusti keskel, kui klubi esindajad uuesti eestlase üles otsisid. "Üks meeskonna paremäärtest sai ettevalmistusperioodil raskelt vigastada, eks see faktor rääkis ka minu kasuks. Jäi küll väga viimasele hetkele – liituda klubiga päev enne hooaja avamängu," sõnas Rooba, kelle uus leivaisa võõrustab kolmapäeva õhtul kõrgliiga uustulnukat IFK Ystadi.

HIF Karlskrona on Rootsi kõrgeimas seltskonnas suhteliselt uus klubi, alustades alles neljandat hooaega meistriliigas. 2014. aastal Hastö IF-ist HIF Karlskronaks muutudes võideti kohe esiliiga. Kolmel esimesel kõrgliigahooajal kaheksa parema sekka ei jõutud ning koht säilitati igal kevadel pärast üleminekumänge.

Uueks hooajaks palkas HIF peatreeneriks Robert Anderssoni, kes viimati juhendas Saksamaa Bundesligas esinevat HC Erlangenit, kuid eelmisel talvel sealt vallandati. 48-aastane Andersson tuli mängijana Rootsi koondises 1994. aastal Euroopa meistriks ning võitis kaks olümpiahõbedat ja kaks MM-pronksi.

"Tunnistan, et pole peatreeneriga veel kontaktis olnudki, aga tean teda see-eest Saksamaal mängitud aegadest ning loodan, et meil tekib hea klapp nii väljakul kui platsiväliselt. Mitmed mängijad on vahetunud ja kindlasti ei saa meeskonnal kerge olema, aga loodan kaasa aidata, et kerkiksime tabelis kõrgemale kui viimastel aastatel," kinnitas Rooba.