Samas Wladyslawowos, kohalikus olümpiaettevalmistuskeskuses, laagris viibiva Poola B-koondise näol on tegu 2015. aasta MM-pronksi ja Rio de Janeiro olümpiamängudel neljanda koha saanud rahvusmeeskonna lähima järelkasvuga. Tiimi koosseisu kuulusid mitmed eurosarjades tegusid tegevate klubide pallurid ja A-koondiseski esinenud mehed.

Eesti alustas treeningmängu hästi ja sai Kristo Voika, Robin Obergi, Kaspar Leesi ja Jürgen Rooba väravate abil 4:1 eduseisu. Võõrustajad hakkasid vahet vaikselt vähendama ning 23. minutil said omakorda 9:8 ette. Eesti võttis uuesti kontrolli, ent poolajavileks olid tablool viiginumbrid 12:12.

"Saime hästi minema, eriti just kaitses, kus Martin Johannson ja Armi Pärt vastaste mängu korralikult lõhkusid. Poolaja lõpul hakkas eelnevate päevade treeningute väsimus veidi märku andma ja vahetuste järel võttis aega, et rütm tagasi saada," kirjeldas Eesti koondise abitreener Martin Noodla.

Teine pooltund möödus võrdses heitluses – Eesti ei saanud kordagi enam kui kahe väravaga eest ja Poola maksimaalne edu oli üheväravaline. 57. minutil viis Ott Varik eestlased 25:24 juhtima, ent lõpuminutitel realiseerisid poolakad kaks karistusviset ning said 26:25 võidu. Rooba viskas kuus, Voika neli, Oberg kolm, Johannson, Pärt, Varik, Lees, Henri Hiiend ja Martin Grištsuk kaks väravat.

"Et tegu polnud ametliku maavõistlusega, siis loomulikult me spetsiaalselt ei valmistunud," tunnistas Noodla. "Oli vaja treeningutel õpitut mänguolukorras näha ja ses suhtes täitis kohtumine eesmärgi. Mängupildis oli palju positiivset, heast küljest näitasid end nii kogenud mehed kui noorem põlvkond."

Eesti koondisega on Poolas 18 pallurit, kellest Vahur Oolup ja David Mamporia esmaspäeval kaasa ei teinud. "Neist, kes tavaliselt vähem mängida saanud, olid Oberg ja Hiiend tagaliinis väga head, kogenumatest võib öelda, et joonemängijad, aga ka Rooba ja Voika tuntud headuses," tunnustas Noodla.

Eesti koondis Poola-laagris: Rasmus Ots (Bergischer HC), Hendrik Varul, Henri Hiiend, Alfred Timmo, Martin Grištsuk (kõik Põlva Serviti), Armis Priskus, Markus Viitkar, Robin Oberg (kõik HC Tallinn), Martin Johannson (Bukaresti Steaua), Armi Pärt (Schwerini Mecklenburger Stiere), Jürgen Rooba (HIF Karlskrona), Karl Roosna (HSG Krefeld), Mathias Rebane (Põlva Coop), Kaspar Lees, David Mamporia (mõl. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper), Kristo Voika (TSG Söflingen), Vahur Oolup (SK Tapa), Ott Varik (Siuntio IF), peatreener Thomas Sivertsson, treener Martin Noodla, füsioterapeut Margus Parts, delegatsioonijuht Priit Allikivi.