A-tugevusgrupis pole Eesti klubide hetkeseis kiita – Kehral on tabelis kuus kaotust ja Serviti on võitnud neljast kohtumisest ühe. ZTR juhib kümne punktiga kuuest mängust, järgnevad Minski SKA kaheksa (5), Klaipeda Dragunas kuue (4) ning Cocks kahe (3) silmaga. Ebaühtlane mängude arv annab veel võimalusi meie tiimidelegi, sest veerandfinaalipääsuks oleks vaja lõpetada põhiturniir esiviisikus.

Kehra ja Serviti vajavad hädasti punktilisa

Kui teised Eesti klubid peavad kaks Balti liiga kohtumist kodus, siis Kehral on logistiliselt raskeim ülesanne. Täna ehk neljapäeval ootab kehralasi ees Eesti meistriliigamäng Põlvas kohaliku Coopiga ning vähem kui 24 tundi hiljem mängitakse juba Riihimäel tänavu Euroopa Meistrite liigas pallinud Cocksiga.

"Keeruline muidugi, aga tuleb hakkama saada," sõnas Kehra peatreener Kaupo Liiva. "Kõige olulisem sel nädalal on ehk see, et mängijad terveks jääksid. Martin Nerut langes põlvevigastusega rivist, ent õnneks on Janar Mägi ja Andrei Vahnovitš tervenenud. Trennid on olnud positiivsed, aga kuuajalise mängupausi järel on raske öelda kui heas seisus oleme."

Cocksiga kohtus Kehra tänavuse hooaja avamängus septembris ning jäi selgelt alla 23:40. Viimane võit soomlaste üle pärineb 2014. aasta novembrist. "Balti liiga pole meil tänavu sujunud, aga alla me veel ei anna. Oleme kõvas alagrupis, kuid just tugevad mängud aitavad meie noortel areneda ja rahvusvahelist karastust saada," lisas Liiva.

Põlva Servitit külastavad sel nädalal A-grupi kaks esimest, neist SKA-le kaotati novembris 25:31 ja ZTR-ile 19:28. "Otsime endiselt oma mängu, aga usun hinges, et nii koostöö kui mängupilt tervikuna paraneb ja meeskonnavaim on tõusuteel," loodab põlvalaste peatreener Kalmer Musting.

"Viljandi vastu saime mänguaega ühtlasemalt jagada ning Balti liigaks tõstan ilmselt Coopist paar noort koosseisu. Vigastatutest teeb Carl-Eric Uibo juba treeningutel kaasa, aga temaga liigume edasi ettevaatlikult ning niipea veel platsile ei saada. Roman Aizatullovi ja Sergei Ljubtšenko naasmist veel oodata pole," lahkas Musting tiimi tervislikku olukorda.

Tallinn ja Viljandi võõrustavad Läti tippklubisid

B-tugevusgrupis leiame Eesti klubid tabeli kahest erinevast otsast – HC Tallinn juhib kaheksa punktiga, Viljandi on seni kõik viis mängu kaotanud. Vahepeale jäävad veel Vilniuse VHC Šviesa kaheksa, Dobele Tenax seitsme, Riia Celtnieks nelja ja Kaunase Granitas-Karys kolme punktiga. Sel nädalal külastavad Tallinnat ja Viljandit kaks Läti klubi.

"Pole ilmselt originaalne öelda, et tegu on tähtsate mängudega. Lahingud tulevad kindlasti rasked. Sügisel tulime Celtnieksi vastu kaotusseisust välja ja võitsime, kui vastased väsisid. Aga meil on toonase võrreldes Sergei Glinka ja Uku-Tanel Laast juures, nii et loodame kodupubliku ees punktilisa saada," lausus pealinlaste juhendaja Jüri Lepp.

Viljandi HC hakkas sügisel võõrsil Läti klubidele hästi vastu, ent kaotas siiski mõlemad kohtumised. "Nulli peal pole tore olla, kes siis punkte ei tahaks. Aga väga heas seisus me hetkel pole, mitmed pisivigastused häirivad ning õhukese koosseisu jaoks on meil juba päris palju mänge sel aastal olnud," lahkas Viljandi peatreener Marko Koks.

"Trenni pole õieti aegagi teha olnud, aga usun siiski, et läheme mäng-mängult paremaks," lisas Koks. "Saime oma ridadesse tagasi Madis Pariku, kes mullu pärast kaksikute sündi Pärnu tööle siirdus, ent nüüd Mulgimaale tagasi kolis. Noortest sai Aleksander Pertelson Serviti vastu puhata, ent Oliver Ruut on vigastusega väljas," lisas Koks.