"Terve eelmise hooaja tundsid naisvõistkondade treenerid huvi, et äkki oleks võimalik naiste koondise tegemised taaselustada. Ma natuke seedisin seda olukorda ja tekkis täiesti juhuslikult võimalus naiste koondisega regulaarselt hakata koos käima. Suhteliselt harukordne, et koondise tasemel on võimalik naistega iganädalaselt vähemalt korra kokku saada," rääkis Noodla naiste koondise taassünnist. "Selle peale annab ehitada pikema projekti ülesse. Võimalikult korrektselt ja ilma kiirustamata ning paanikata. Et käsipall tervikuna areneks, on vaja et kõik erinevad suunad tuleks arenguga kaasa. Hakkame musta tööga pihta."

Kokku on lepitud ka esimesed mängud. Novembris kohtutakse kahel korral Soome koondisega.

Naiskonna uuele hingamisele aitavad kaasa ka noored treenerid – Noodla kõrval tegutsevad juhendajatena Ainar Estra ja Ragnar Põldma ning füsioterapeudina Maarit Junolainen. „Püüame kaasata võimalikult palju mängijad, et praegusi teadmisi ja oskusi parimal moel rakendada,“ lisas Noodla, kes tänasel pressiüritusel andis möödunud sajandi parimale naistreenerile Ebba Lõokesele üle Eesti Käsipalliliidu aumärgi.

Möödunud nädalal 75. sünnipäeva tähistanud Lõoke ütles, et usub naiste käsipalli uude tõusu. „Minu suurim soov on, et ühel päeval oleks meie naiste seas kõva konkurents ning publikul sama suur huvi, kui praegu meeste mängude vastu,“ sõnas jätkuvalt särav daam, kes suurema osa oma elust on naiste käsipalli arendamisele pühendanud.