Serviti paikneb hetkel B-alagrupis kolmandal tabelireal, nelja punkti kaugusel liider Riihimäe Cocksist. Dobele Tenaxist aga jäädakse maha kahe silmaga, lisaks on põlvalastel mäng varuks. Servitiga sama palju punkte on ka Kaunase Granitas-Gaja-Karysil, ent leedulastelgi on mäng enam peetud. Just enda ees ja taga paiknevate meeskondadega võõrsil kohtutaksegi.

Servitit vaevavad vigastused

Eesti meistrivõistlustel sai Serviti viimati lihtsa võidu, alistades Audentese SK 36:18. Tulevased vastased kogesid samal ajal vastakaid emotsioone, sest Granitas kaotas tähtsas koduliigamängus Alytuse Almeida-Stronglasasile 17:26, Tenax aga lisas eelmisel nädalavahetusel klubi auhinnakappi Läti karika, alistades finaalis Riia Celtnieksi 28:24.

Novembris käisid samad vastased Põlvas ja siis sai Serviti kaks võitu. "Saab olema pikk ja raske reis, aga meeskond on sellise rütmiga harjunud ehk midagi uut ja üllatavat siin meie jaoks pole," kinnitas Serviti peatreener Kalmer Musting. "Lahkume juba reedel, et vähemalt avamänguks olla värsked. Aga hiline 300-kilomeetrine bussisõit ja pühapäevane mäng kell 14 teevad teiseks kohtumiseks väljapuhkamise muidugi keeruliseks."

Serviti peab läbi ajama ka mitme mängijata, keda vaevavad vigastused. "Tõsi, et nii kehva seisu pole ammu olnud," tunnistas Musting. "Hendrik Varul, Carl-Eric Uibo, Andrei Ternovõi ja Tõnu Jõks on kindlasti väljas. Lisaks vaevlevad Henri Sillaste ja Denis Lõokene vastavalt sääre- ja reielihase vigastuste käes, nii et nendegi osalemine on küsimärgi all."

"Samas on meil pikk pink ja tugev meeskond, nii et võitma lähme igal juhul," lisas Musting. "Tabeliseis on päris pingeline ja kuigi veerandfinaalikoht on käes, neljandaks siin keegi jääda ei soovi, vältimaks Minski SKA-d. Üks võit sellelt reisilt oleks hea, kaks loomulikult parem. Lisaks võib veebruari lõpul minna omavaheliste mängude punktide ja väravate vahe lugemiseks."

Indrek Lillsoo näeb vormikõvera tõusu

A-alagrupis peavad Kehra ja Viljandi pühapäeval üliolulise kohtumise, kus mulkidel on võidu korral võimalus kindlustada mitte ainult edasipääs veerandfinaali, vaid alagrupis vähemalt teine koht. Hetkel juhib A-alagruppi Minski SKA 12 punktiga 8-st mängust, Viljandil on 10 ning Kehral ja Klaipeda Dragunasel 7 silma, ent Eesti klubidel üks kohtumine vähem peetud. Oma võimalustesse usub ka Riia Celtnieks, kel vaid 6 mänguga kogutud 4 punkti.

Kehra alistas koduliigas kolmapäeval Aruküla SK 37:30 ja peatreener Indrek Lillsoo usub, et näeb tähtsate mängude eel vormikõvera tõusu. "Lisaks väga tähtsale kohtumisele Viljandiga, ootavad meid nädala pärast ees euromängud ja treenerina ikka loodan, et sellisteks lahinguteks saad meeskonna parimasse vormi. Pilt läheb kogu aeg paremaks, aga kõige teravamad me veel pole," tunnistas Lillsoo.

"Mõnede mängijate osas on aga selgelt näha häid märke ja kui kolmapäeval oli mõningaid suhtumisprobleeme, siis järgmisteks mängudeks motiveerimisega muret ei tohiks olla," sõnas Kehra peatreener. "Balti liiga tabeliseisu vaadates saavad kõik aru kui oluline on punkte koguda. Mitte ainult edasipääsu nimel, aga ka neljanda koha vältimiseks, et mitte veerandfinaalis Cocksiga vastamisi minna."

Viljandil võimalus teine koht kindlustada

Erinevalt Servitist ja Kehrast, oli Viljandil Eesti meistriliigas raskem katsumus, sest HC Viimsi/Tööriistamarket alistati napilt 33:32. Peatreener Marko Koks arvas, et mäng tehti endi jaoks ise raskeks: "Lihtsalt niisama ei anta siin midagi, isegi kui vastane tuleb vaid paari varumehega. Tuleb üle vaadata, mis meil ei toiminud ja teha järeldused."

Meeskond on võimalusest kindlustada alagrupis teine koht loomulikult teadlik. "Eks tabeliseisu oskavad kõik lugeda, aga mingit lisapinget see meile peale ei pane. Motivatsiooniga pole meie võistkonnal kunagi probleeme olnud. Tunneme Kehrat ja teame, et peame nende liidreid ohjeldama. Kui sellega hakkame ei saa, läheb raskeks," sõnas Koks.

Paar nädalat tagasi trauma saanud Eesti koondislane Karl Roosna pole endiselt taastunud hüppeliigese vigastusest. "Ta tegi kolmapäevalgi soojenduse kaasa, aga mänguvalmis veel polnud. Kas pühapäevaks on, pole hetkel selge, sest järgmisel nädalal on tema jaoks ees veel ka A-klassi mängud. Lisaks pole Robert Lõpp pärast vigastuspausi veel parimas hoos," kirjeldas Koks meeskonna tervislikku olukorda.