Põnevust jätkub mõlemas kuuikus, A-alagrupis asuvad Viljandi ja Kehra hetkel vastavalt 10 ja 9 punktiga kolmandal-neljandal kohal. Grupivõidu on kindlustanud tiitlikaitsja Minski SKA ja kõik kohtumised pidanud Klaipeda Dragunas on 11 silmaga teisel astmel.

B-alagrupis on pilt veidi selgem, sest Riihimäe Cocks ja Serviti lõpetavad hoolimata nädalavahetuse tulemustest vastavalt esimese ja teisena. Cocksil on 16, Servitil 12 punkti, ent omavaheliste mängude võrdluse tõttu ei saa põlvalased Soome meistrist enam mööda.

Tõelise play-off mängu kolmandale-neljandale kohale peavad Dobeles kohalik Tenax ja Kaunase Granitas-Gaja-Karys. Leedulastel on Läti meistrist kaks punkti vähem, aga vähemalt kolmeväravaline võit laupäeval tõstaks Granitase kolmandaks ja päästaks veerandfinaalmängudest SKA-ga.

Lillsoo liigseid pingeid meeskonnale ei pane

Eesti klubidest on kõige keerulisem seis HC Kehra/Horizon Pulp&Paperil, kes vajab neljandast kohast ja eeldatava soosiku Cocksiga veerandfinaalis kohtumisest pääsemiseks Läti-reisilt kolme punkti. Nimelt kui kehralased lõpetavad Dragunasega võrdsete punktidega, jätab omavaheliste mängude võrdlus nad Leedu meistrist tahapoole.

"Muidugi on mängud tähtsad, aga üritame liigseid pingeid endile mitte peale panna," sõnas Kehra peatreener Indrek Lillsoo. "Selge, et Riihimäki on paberil väga tugev tiim, aga nemadki pole võitmatud. Alles kolmapäeval kaotasid nad koduliigas tabeli seitsmendale. Nii et pole üldse kindel, kumb oleks veerandfinaaliks ebamugavam vastane, kas Cocks või Serviti."

Detsembris peetud kodumängudes Läti klubidega sai Kehra kindla 36:20 võidu HK Ogre/Miandumi üle ja mängis Riia Celtnieksiga 26:26 viiki. "Võtame ühe mängu korraga ja loomulikult on eesmärk mõlemad kohtumised võita," kinnitas Lillsoo. "Meeskonnas möllab hetkel viirushaigus, aga loodetavasti saame sellest nädalavahetuseks jagu."

Viljandi keskendub oma mängule, mitte matemaatikale

Viljandi HC on kodusest konkurendist mitmes mõttes eelistatumas seisus. Esiteks on mulkidel muidugi üks punkt rohkem ja teiseks, kui Läti-turneelt tuuakse koju vaid üks viik, siis Dragunast suutis Viljandi detsembris mõlemas mängus võita.

Õhus on ka võimalus, et kolm klubi lõpetavad siin grupis võrdselt 11 punktiga ja sel juhul saaks 2.-4. kohtade järjestus olema: Viljandi, Kehra, Dragunas. Ja et kõik variandid läbi mängida, siis pole välistatud ka kahe Eesti klubi lõpetamine ühel pulgal, kas siis Dragunase ees või taga. Selline tulem annaks eelise Kehrale, sest omavaheliste mängude väravate vahe on neile +1.

"Tahame sellelt reisilt kahte võitu, vähemat eesmärki seada ei saa," lausus Viljandi meeskonna peatreener Marko Koks. "Matemaatikaga pole mõtet tegeleda, peame keskenduma oma tegemistele. Kui mõned mängijad loevadki punkte ja väravatevahet, siis usun, et suudame need mõtted ära nullida ning tähtsamale ehk mängude võitmisele mõelda."

Kodumängudes Läti klubidega Viljandil probleeme polnud, Ogre/Miandum alistati kümne ja Celtnieks üheksa väravaga. Ka peaproov sujus hästi, sest teisipäevases koduliigakohtumises alistati võõrsil Serviti 26:25. "Magus võit ja seda ilma Karl Roosna ja Karl Toomita," sõnas Koks. "Loodetavasti paraneb esimene hüppeliigese vigastusest ja teine gripist, sest muidu on meil tagamängijatega kitsas käes."

Musting plaanib kõigile mänguaega anda

Eesti meistril Servitil on ees kaks kodumängu juba edasipääsulootuse minetanud Valgevene klubidega. Detsembris polnud kummastki põlvalastele vastast, sest Bresti HC Meškov alistati 42:30 ja Minski HC Vitjaz veel suurema eduga 42:26.

"Meie jaoks pole eriti palju mängus sel nädalavahetusel," tunnistas Serviti peatreener Kalmer Musting. "Aga mängime kodupubliku ees ja võita tahame ikka. Usutavasti lähenen mängudele plaaniga anda kõigile võimalikult võrdselt mänguaega. Valgevene klubid pole sel hooajal liiga tugevad olnud, aga meie eesmärk pole neid ülisuurelt võita."

Servitit pikalt painanud vigastusprobleemid hakkavad tasapisi tagasi tõmbuma. "Andrei Ternovõi paraneb jõudsalt ja ehk suudab meid juba nädalavahetusel aidata," sõnas Musting. "Raiko Rudissaart ja ehk ka Hendrik Varulit ootame tagasi märtsis, kui tähtsamad mängud algavad."

Eestis näeb nädalavahetusel Balti liiga käsipalli lisaks Põlvale ka Kehras, sest just seal peab oma kaks viimast kodumängu B-alagrupi võidu kindlustanud Riihimäe Cocks. Soome meistri vastasteks on samad Valgevene klubid, kellega Servitigi kohtub.

Balti liiga mängud sel nädalavahetusel:


27. veebruar:

15.30 Riia Celtnieks – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Riias)
17.00 Dobele Tenax – Kaunase Granitas-Gaja-Karys (Dobeles)
17.30 Riihimäe Cocks – Bresti HC Meškov (Kehras)
18.00 Põlva Serviti – Minski HC Vitjaz (Põlvas)
18.00 HK Ogre/Miandum – Viljandi HC (Ogres)

28. veebruar:
13.00 Riihimäe Cocks – Minski HC Vitjaz (Kehras)
15.30 Riia Celtnieks – Viljandi HC (Riias)
17.00 Põlva Serviti – Bresti HC Meškov (Põlvas)
18.00 HK Ogre/Miandum – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Ogres)