Eesti klubidest kohtub HC Kehra/Horizon Pulp&Paper laupäeval liigaliidri Riihimäe Cocksiga ning Põlva Serviti võõrustab mõlemal päeval Valgevene klubisid.

Kahe riigi meistrid ja liidrid laupäeval Kehras

Eesti ja Soome meistrite laupäevane mõõduvõtt võib heal juhul olla ka otsustav lahing selle nimel, milline klubi "jõulupausile" Balti Liiga liidrina läheb. Cocksil on hetkel 5, Kehral nagu ka HC Meškovil ja Minski SKA-l 4 punkti. Serviti on seni tabelis 2 ja Vilniuse VHC Šviesal 1 punkt. Et laupäeval Kehras kohtuvate võistkondade jaoks on tegu viimase avaringi mänguga, ülejäänutel aga ees kaks kohtumist, siis on põhiturniiri "poolajavõiduks" võimalused veel viiel meeskonnal.

HC Kehra/Horizon Pulp&Paper läheb kohtumisele soomlastega vastu heast seisust. Koduses liigas on tabelis kuus võitu kuues võimalikust, ent kolmapäeval mängiti Eesti karikavõistluste veerandfinaali avamängus Viljandi HC-ga 28:28 viiki (Marko Slastinovskilt parimana 6 väravat). Mullu kaotasid kehralased Soome klubile mõlemad Balti Liiga kohtumised ja Eesti meistri peatreener Jüri Lepp tunnistas, et Cocksi näol on tegemist väga tugeva vastasega.

"Soome liigas tundub, et neil on kohati avapoolajal raskusi, aga siis murtakse vastased teisel pooltunnil tänu väga võimsale pingile ning nopitakse kindlaid võite. Ehk siis meil seisab ees väga raske mäng, aga loodan nii oma meeskonna kui kodupubliku heale esitusele," sõnas Lepp. "Kokkumäng meil veel kõigub ja meeskonnas on palju enam potentsiaali kui tulemused näitavad, aga küll asi paraneb."

Cocksi seis pole tõesti kehv – kahe Soome meistrivõistlustel võidult võidule sammunud meeskonna vastasseisus saadi kolmapäeval kindlalt jagu Helsingi Dickenist 40:27 (Teemu Tamminen 10). Ebameeldiv uudis Soome meistrivõistluste liidri jaoks tuli aga nädala eest kui Soome parima käsipalluri Andreas Rönnbergi randmevigastus nii tõsiseks osutus, et seni Balti Liigas nelja mänguga 24 väravat visanud pommitaja neljaks kuuks platsil eemale jääb.

Mulluse finaali kordusetendus laupäeva õhtul

Põlva Servitil seisavad ees põnevad ajad. Laupäeval võõrustatakse mullust Balti Liiga võitjat Minski SKA-d, päev hiljem Meistrite Liigas mängiva HC Meškovi duubelmeeskonda ning juba nädal hiljem alustatakse eurosarjas ehk EHF Challenge Cupi mänge. "Rahvusvaheliste kohtumiste vahele mahub järgmisel nädalal veel tähtis koduliiga mäng Viljandi HC-ga," lisas Serviti peatreener Kalmer Musting.

Kolmapäeval kindlustas Serviti koha Eesti karikavõistluste finaalnelikus, alistades veerandfinaalis teistkordselt TunMani 28:24 (Henri Sillaste 5). Valgevene meeskonnad said valmistuda Balti Liigaks rahulikumalt ning nädala sees mänge ei pidanud. Minski SKA on hetkel koduliigas kindel liider, olles võitnud kõik kuus kohtumist.

Mullu sai Serviti HC Meshkovi vastu kolm võitu ja koduplatsil oldi üle ka SKA-st, ent võõrsil ja hiljem Balti Liiga finaalis jäädi tugevale Valgevene tiimile mõlemal puhul viie väravaga alla. "Eks SKA ole ikka Balti Liiga suursoosik ja väga hästi komplekteeritud," tunnistas Musting. "Eriti nende tagaliin on võimas, nii et parajaks pähkliks on Minski meeskond kindlasti, aga kaotama me seda mängu küll ei lähe!"

Servitile on kindlasti heaks uudiseks Ardo Puna naasmine vigastuspausilt ning Musting kinnitab, et mullune Balti Liiga parim snaiper on ka korralikus vormis. "Ainus mängija, kes meil eemale jääb, on Hendrik Varul, teised peaksid olema terved ja vormis. Vähemalt üks võit ehk kaks punkti oleks ilmselt vaja see nädalavahetus kätte saada, sest muidu läheb finaalneliku koha püüdmine ikka raskeks," arvas Musting.

Laupäevased mängud Balti Liigas

13:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Riihimäe Cocks (Kehras)

15:00 Vilniuse VHC Šviesa – Bresti HC Meškov (Vilniuses)

19:00 Põlva Serviti – Minski SKA (Põlvas)

Pühapäevased mängud Balti Liigas

16:00 Vilniuse VHC Šviesa – Minski SKA (Vilniuses)

17:00 Põlva Serviti – Bresti HC Meškov (Põlvas)