Tabeliseisud Balti liigas on hetkel veel segased, sest meeskonnad on pidanud erineva arvu mänge. A-tugevusgrupis on Servitil üks võit Kehra üle, viimasel aga kolm kaotust. B-grupis tõi HC Tallinn septembrikuiselt Läti-reisilt koju ühe võidu, Viljandi kaotas lõunanaabrite juures mõlemad kohtumised.

Kehra astub ukrainlaste vastu täiskoosseisus

Tavapäratult alustatakse mängudega juba reedel, sest Ukraina tiim Zaporožje ZTR peab kolme päevaga kolm kohtumist! Esimesena mängitakse HC Kehra/Horizon Pulp&Paperiga, kellest tunamullu kahel korral üle oldi. Tänavu on ZTR Ukraina liigas teisel astmel, kus lõpetati ka mullu Euroopa Meistrite liiga klubi Zaporožje Motori järel.

"Üksainus mäng, aga väga kõva vastane," tunnistas kehralaste peatreener Kaupo Liiva. "Tabeliseis pole hea, aga alla andnud me veel pole ja seega lähme lahingut andma ning kodupublikule head käsipalli pakkuma. Meil peab kõik õnnestuma ja tuleb lihtvigade arv minimaalsena hoida, sest ukrainlased on neid varmad ära kasutama."

Kehra tõusis eelmisel pühapäeval Eesti meistriliigas liidriks, alistades seni ainult võite tunnistanud HC Tallinna. "Saame ukrainlastele vastu minna positiivse emotsiooni pealt. Lisaks on meil esmakordselt sel hooajal kõik pallurid on terved ehk siis saame mängida just selle koosseisuga, mille komplekteerisime," lisas Liiva.

Kalmer Musting: läheneme mängudele kerges teadmatuses

Laupäeval mängib ZTR juba Põlvas, kuhu päev hiljem saabub külla Minski SKA. Mullu alistas Serviti ZTR-i koguni kolmel korral – põhiturniiril mõlemal puhul kahe väravaga ning poolfinaalis minimaalse paremusega. Valgevene tiimi võideti viimati aga pea neli aastat tagasi, mullu mängiti SKA-ga põhiturniiril kahel korral viiki.

"Erinevalt eelmistest hooaegadest, kus julgesin kinnitada, et lähme võite püüdma, oleme nüüd keerulisemas olukorras," arvas Serviti peatreener Kalmer Musting. "Vigastustelaine sundis meid lisakomplekteerimisega tegelema ja eks nädalavahetus ole heaks testiks uuele mehele ehk Stanislav Holodjukile."

Lisaks ukrainlasest paremsisemisele teeb Balti liigas debüüdi Põlva Coopi vasakäär Mathias Rebane. "Henri Sillaste paranes küll säärevigastusest, kuid Siivo Sokk on sõrmeprobleemiga eemal, nii et vajasime lisajõudu," selgitas Musting. "Kerges teadmatuses läheneme neile mängudele, sest tugevaid lahinguid pole ammu olnud. Aga saame kindlasti head mängud ja anname hea tulemuse nimel endast sada protsenti."

HC Tallinn püüab Viljandi vastu ajaloolist võitu

B-tugevusgrupi Eesti-sisene lahing toimub laupäeval Sõle spordikeskuses, kus HC Tallinn võõrustab Viljandi HC-d. Mulgimaa esindusmeeskond on ainus Eesti klubi, keda pealinlased kahe kõrgeimal tasemel tegutsemisaasta jooksul veel alistanud pole, sest mullu kaotati koduliigas kõik neli mängu, sealhulgas mõlemad pronksiseeria kohtumised.

"Proovime seda kurba statistikat muuta," kinnitas Tallinna peatreener Jüri Lepp. "Viljandi pole muidugi tänavu sama tiim, kes oli mullu. Aga samas annan neile au – suur hulk tipptasemel mängijaid lahkus, aga uued noored tulevad peale ja esinevad korralikult. Me tegime Balti liigas septembris ühe hea ja ühe kehva mängu, nüüd tahaks punkte juurde."

Tallinna tavapäraseks kodusaaliks on Kalevi spordihall, kuid pühapäeval mängiti Kuristiku gümnaasiumis ning nüüd Sõle keskuses. "Tuleb mängida seal, kuhu mahume. Tallinnas on nii mängudeks kui treeninguteks sobivate spordisaalide järele karjuv vajadus ning seda mitte ainult käsipalli osas," oli Lepp pealinna sporditaristu suunas kriitiline.

Viljandi peatreener Marko Koks jäi omavaheliste mängude statistikat kuuldes eriarvamusele. "Meie sooviks oleks ikka võiduseeriat jätkata ning jääda ainsaks tiimiks, kellest pealinna suurklubi jagu pole saanud. Laupäevaks on meil pink veidi pikem, sest kolmapäevases karikamängus ei saanud kõik mehed kaasa teha," teatas Koks.

Viljandi sai karikavõistluste veerandfinaalis kolme väravaga jagu HC Viimsi/Tööriistamarketist, aga rahule peatreener ei jäänud. "Tegime teise sarnase esituse järjest, kus suure eduseisu käest lasime. Oleme avapoolaegadel mänginud väga head käsipalli, aga teisel poolajal ära kukkunud. Siin on koht, kus saame kõvasti paremaks minna, eriti just võimaluste realiseerimise poole pealt," hindas Koks.