Eesti meister Serviti tegi Dobele Tenaxiga 26:26 (10:10) viigi, mullune koduliiga hõbe Viljandi HC kaotas selgelt Zaporožje ZTR-ile 19:27 (6:15), ent Eesti meistrivõistlused pronksiga lõpetanud HC Kehra/Horizon Pulp&Paper sai jagu Balti liiga kolmekordsest võitjast Minski SKA-st 31:27 (17:14).

Kaspar Lees panustas kehralaste võitu 10 väravat

Kehralased suutsid mullugi SKA-d põhiturniiril üllatada, ent seekord võeti võit küllalt kindlalt – lõpuvileks särasid tablool 31:27 edunumbrid. "Dikteerisime kogu kohtumise vältel ja olime küll pidevalt ees, aga kergelt see võit ei tulnud," kommenteeris peatreener Indrek Lillsoo.

"Meile oli seda võitu väga vaja ja eriti annab see meile homseks kohtumiseks tugeva ZTR-iga hea emotsionaalse laengu," lisas Lillsoo. "SKA tuli küll Eestisse noore koosseisuga, ent praktiliselt on tegu Valgevene U19 koondisega ehk kvaliteeti oli piisavalt. Küllap kallutasime mängu enda kasuks pigem kogemustega."

Üleplatsimeheks osutus Kaspar Lees 10 väravaga. Nikita Jermaševitš tabas 5, Antti Rogenbaum ja Uku-Tanel Laast 4, Dmõtro Jankovski 3, Jaan Kauge ja Marko Slastinovski 2 ning Jorma Käsper 1 korra. Vastaste parim oli 18-aastane Artur Rudz 9 väravaga.

Musting tunnistas ausalt: mängisime kehvasti

Eesti meister Serviti käis külas Dobeles, sealsel Läti meistril Tenaxil ja peab koju naasma 26:26 viigiga. Ka poolaeg lõppes viigiliselt kui mõlemad meeskonnad 10 väravat viskasid. "Ega muud ole öelda kui, et mängisime kehvasti," tunnistas Serviti peatreener Kalmer Musting.

"Lubamatu hulk pallikaotusi, keskpärane päev väravavahtidelt, hooaja nõrgim mäng rünnakul ning lõpuks peame viigiga rahul olema," selgitas Musting. "Viimase minuti alates olime kahega taga ja viigivärava viskas Mario Karuse kümmekond sekundit enne lõppu."

Serviti parimana viskas Henri Sillaste 7 väravat – need kõik teisel poolajal. Mario Karuse, Ruslan Aizatullov ja Raiko Rudissaar lisasid 3, Kristjan Muuga, Hendrik Varul, Sander Sarapuu, Henri Hiiend ja Sergei Ljubtšenko 2, Andreas Rikken ja Siivo Sokk ühe värava. Ansis Bilkštis oli Tenaxi parim 6 tabamusega.

Viljandi mäng läks kohutava alguse nahka

Viljandis tehti Balti liiga ajalugu, sest esimese Ukraina klubina selles sarjas osalev Zaporožje ZTR tegi debüütmängu. Ukrainlaste 8:0 algedu järel viskas Viljandi HC esimese värava alles 14. minutil ning jäi kogu kohtumiseks tagaajaja ossa. Lõpp-numbrid kinnitasid ZTR-i 27:19 võitu.

"Eks ma sisimas natuke kartsin, et nii võib minna," tunnistas Viljandi HC peatreener Marko Koks. "Füüsiliselt võimas võistkond oli vastas, aga mängu alguse pudistasime ise ära. Kohutavalt palju lihtvigu ja poistel ununes mängueelselt kokku lepitud taktika. Samas – kui lõpuks vastaste värava lukust lahti keerasime, tõestasime, et ka nii tugeva tiimiga suudame mängida võrdselt, nii et tulevikuks jälle üks hea kogemus juures."

Viljandi mängijatest said käe valgeks vaid viis meest. Valgevenelane Sergei Rodjukov viskas parimana 6 väravat – kõik 7-meetri karistusvisetest. Ott Varik, Robert Lõpp lisasid 4, Mark Lõpp 3 ja Kristo Järve 2 tabamust. Vastaste parim oli Dmõtro Akimenko 7 väravaga. Alanud hooaja avaõhtu neljandas mängus alistas tiitlikaitsja Riihimäe Cocks kodus Kaunase Granitas-Karysi 33:24 (17:13).