Eesti koondise ja Saksamaa Bundesliga klubi MT Melsungen paremsisemine Jaanimaa tõusis lõppeval aastal oma tööandja ridades põhitegijaks ning võitleb maailma tugevaimas liigas medali eest. Lisaks on ta loomulikult tähtsas rollis rahvusmeeskonnas. Aasta parima tiitli sai Jaanimaa ka 2013. ja 2016. aastal.

Naiste parimaks pärjati kolmandat korda Maarja Põldver, kes aitas Reval-Sport/Padise naiskonna kevadel hõbemedaliteni ning sel nädalavahetusel karikavõiduni. Samuti on ta värskelt taaselustatud Eesti naiste rahvuskoondise üks võtmemängijaid. Naisjuunioride parimaks tunnistati Teele Utsal Põlva Käsipalliklubist ning meesjuunioridest Vahur Oolup SK Tapa meeskonnast.

Ülejäänud kategooriate parimad 2017. aastal:

Aasta käsipallitreener: Martin Noodla

Aasta käsipallikohtunikud: Urmo Sitsi ja Toomas Heinla

Aasta käsipalliklubi: Põlva Käsipalliklubi

Aasta käsipalliüritused: Tallinn Handball Cup noortele (korraldaja HC Tallas) ja Alatskivi rannakäsipalli etapp (Alatskivi SK Juku)

Aasta käsipallisündmused: Meeste rahvuskoondise võit Türgi üle ja edasipääs teise kvalifikatsioonifaasi; Naiste rahvuskoondise kokkukutsumine; U16 noormeeste rahvuskoondise 5. koht Euroopa lahtistel meistrivõistlustel käsipallis