Hr Zabel, miks just Eesti?

Miks ka mitte (naerab). Ma pole enne nii kaugel põhjas käinud ja lisaks soovitas üks mu vana semu oma kodumaa võistlusi. Pidavat olema sellised mulle hetkel sobiva pikkusega ja head kiired rajad, palju ronima ei pea ja võin igaks juhuks oma lemmik maanteelenksugi kaasa võtta. Pearõhu plaanin panna Tallinnas toimuvatele MTB Kolmapäevakutele. Taustaks on teil viimasel ajal palju noori esile kerkinud, seega peaks olema normaalne keskkond rattasõiduks.

Aga miks just maastikusõidud ja mitte maantee, mis ju ikkagi teie leib olnud?

Teate, ütlen teile nüüd otse - mul on sellest asfaldist totaalselt villand. Ma olen peale profiaastaid sattunud päris palju metsade ja põldude vahele ja no ilus on, sehr schön. Ja vaheldusrikas ka. Te ei kujuta ette kui igav on maanteel võrreldes maastikuga, mein gott (ohkab sügavalt). Maastikusõit on nagu rohkem midagi hingele, maanteel on vaja panna, 5-6 tundi järjest on vaja panna ja loota, et lõpus karpi ei jää ... nein, nein, nein ... maanteega on kaput.

Aga trekisõit, olete sealgi palju võistelnud? Meil on Tallinnas ka trekk olemas.

Trekk on super geil tegelikult. Kütta täiega viraažist viraaži, jalad piimhapet täis - see on midagi erilist. Nii, et mine tea, kui tuleb isu teravat teha, siis võib-olla proovin ära. Teil on muidu ikka puittrekk?

Teie plaanidest veel rääkides, siis miks otsustasite just CC Rota Mobilis klubiga liituda?

See oli puhas juhus. Peale otsust Eestis võistelda, otsustasin omal käel natuke uurida, et mis teil siin toimub. Sattusin juhuslikult CC Rota Mobilis kodulehele ja tundus sümpaatne. Vorm on neil ka värvilahenduselt sarnane mu pikaajalise tööandja omaga (toim - T-Mobile) nii, et igati sobiv. Võtsin kuttidega ühendust ja peale paari e-maili oli asi tehtud.

Aga kulutused ja tasu? Või teete asja puhtalt oma lõbuks.

Ja geld (tülpinult), raha pole oluline, ma olen nüüd tavaline harrastaja. Nende 200 võiduga kukkus mõndagi ka kaasa ja ma ei räägi siin külmkappidest ja juustukeradest onju (naerab laginal), seega tulen toime. Arvan, et selle sarja kus peamiselt osaleda plaanin, võitja auhinnaraha on piisav tasu selle väikse ekskursiooni eest. Ja eks kogu see teema on mulle ka väikse puhkuse eest.

Hr Zabel, tänud intervjuu eest ja edu teile võistlusteks.

Tänud teile, tschüss.