Johnson läbis avapäeva Michigani järve ääres asuval bunkriterohkel Whistling Straits väljakul 66 löögiga ehk saldoga -6. Ta juhib ühe löögiga rootslase David Lingmerthi, kahe löögiga kaheksamehelise seltskonna ees, kus tuntumatest Jason Day ja Matt Kuchar.

Ühes grupis mängivad maailma edetabeli kaks parimat golfarit, vigastuspausilt naasnud Rory McIlroy ning tänavu kaks suurturniiri võitnud Jordan Spieth lõpetasid mõlemad avapäeva tulemusega -1. Raskustes Tiger Woods tegi 75 lööki ja jagab 86. kohta.

Karjääri esimest suurturniiri esikohta püüdev Johnson on tänavu kõigil kolmel varasemal major'il suurepäraselt alustanud, ent lõpuks pettuma pidanud. Eriti dramaatiline oli Johnsoni kaotus US Openil, kus ta loovutas esikoha Jordan Spiethile viimasel griinil. Viimati British Openil juhtis ta kahe päeva järel, ent langes lõpuks mitukümmend kohta tagapoole.

Oma veelgi kurvem "ajalugu" on 31-aastasel ameeriklasel, kes abielus hokilegend Wayne Gretzky seltskonnatähest tütre Paulinaga, PGA meistrivõistlustel - 2010. aastal, kui turniir toimus samuti Whistling Straitsis, juhtis ta enne viimast rada ühe löögiga ning tegi bogey, mis pidanuks ta viima play-off'i. Kuna ta oli aga bunkris puudutanud kepiga liiva, lisati talle kahelöögiline karistus.