27-aastane austraallane, kel seni suurtelt turniiridelt kolm teist kohta, alustas PGA meistrivõistluste viimast võistluspäeva kahelöögilise eduga Jordan Spiethi ees. Sellest väiksemaks tänavu ka US Openil ja British Openil viimast päeva liidrina alustanud Day edu ei lubanudki.

Day läbis viimase päeva 67 löögiga ja lõpetas turniiri tulemusega -20, mis on suurturniiride rekord. Tänavu Mastersi ja US Openi võitnud ning British Openil vaid ühe löögi kaugusele play-off'ist jäänud Jordan Spieth jäi temast maha kolm lööki.

Teisest kohtas piisas Spiethile, et tõusta 17. kohaga lõpetanud Rory McIlroy asemel maailma esinumbriks. Vaid Tiger Woods on esikohale tõusnud nooremalt kui äsja 22-aastaseks saanud Spieth.

Võidumees Day'l olid võidu ootuses pisarad silmas juba enne, kui ta viimase löögi auku toksas.

"Emotsioone oli palju, sest olen mitu korda olnud võidule lähedal, aga ikka on midagi puudu jäänud," kommenteeris maailma edetabelis viiendalt kohalt kolmandaks kerkinud Day. "Et suutsin täna nõnda mängida, see oli hämmastav. Kardan, et kui ma ka täna kaotanuks, oleks miski võinud minus murduda ja tunda, et võib-olla ma polegi suurturniiri võitmiseks võimeline."