Day läbis kolmanda võistluspäeva Michigani järve ääres Whistling Straitsi väljakul 66, Spieth 65 löögiga. Day tulemus kolme päeva järel on -15, viimasel kaheksal rajal koguni kuus birdie'it teinud Spiethil -13.

27-aastane Day on karjääri jooksul kolm korda suurturniiridel teise kohaga lõpetanud. Tema "igavese teise" mainet on süvendanud ka tänavune hooaeg, kus ta on kaks korda alustanud viimast päeva liidrikohal, ent esikohata jäänud. Ameeriklasest pearivaal, viis aastat noorem Spieth seevastu võitis tänavu Mastersi ja US Openi ning temast saaks esikoha korral kolmas mees läbi aegade, kes võitnud ühel aastal neljast suurturniirist kolm.

Esikoha puhul kerkiks Spieth ka maailma edetabeli esinumbriks Rory McIlroy. Vigastuspausilt naasnud põhjaiirlane alustas kolmandat päeva tormiliselt, tehes eagle'i ja kaks birdie'it esimesel viiel rajal, ent "jahtus" siis. McIlroy lõpetas päeva 68 löögiga ning jagab 17. kohta tulemusega -6.

Spiethist ühe löögi kaugusele jäävad enne viimast päeva inglane Justin Rose ja lõuna-aafriklane Branden Grace, veel löögiga maas on sakslane Martin Kaymer.