Päeva soliidselt 21. kohalt alustanud Aadusaar tegi 75 lööki ehk kolm üle par'i, lõpetas kolm päeva kokku 216 löögiga ehk täpselt par'is ning langes viimasele päevale viiva 60 parema hulgast välja. Seejuures kulges tema päev kui ameerika mägedel - ta alustas birdie'iga esimesel rajal, ent tegi teisel rajal kohe otse double bogey. Pärast teist double bogey't 13. rajal ja +1 peale langemist tundusid Aadusaare edasipääsušansid juba päris tuhmuvat, ent kahel järgmisel rajal sai ta kirja birdie, parandades üldskoori -1 peale ja kerkides 60 hulka. Bogey viimasel rajal kustutas siiski Eesti valitseva löögimängu meistri lootused.

Aadusaar tunnistas, et kaks suurt eksimust ei jätnud võimalust edasi võistelda. "Muidugi olen pettunud, keskendumine oli hea, kuid tegin mõned valed otsused," tõdes Eesti koondise liider. Eestlane närvipinget tänase mängu ebaõnnestumise põhjuseks ei too. "Fännid ei seganud. Sellega, et publik minuga kaasas käib, olen harjunud," sõnas Aadusaar, kes keskendub nüüd Eestis peetavatele turniiridele.

Päeva napilt joone all alustanud Liiv tegi kolmandal päeval par'i tähistavad 72 lööki ehk lõpetas samuti 216 löögiga. Liiv jõudis päeva jooksul lõpuks edasipääsu tähistanud -1 peale kolm korda, ent bogey eelviimasel rajal langetas ka tema joone alla.

"Olin hommikul väga enesekindel, tundsin, et tuleb hea päev, ma ei kahelnud hetkegi, et pääsen edasi," rääkis Liiv. "Kuid ebaõnne oli liiga palju, väljakul oli palju jalajälgi, mis muutsid palli liikumist," sõnas Liiv, kelle jaoks oli tegemist viimase võistlusega amatööride seas.

Mõlemad jäid jagama 64. kohta 144 osaleja seas.

Samal ajal, kui eestlased võitlesid edasipääsu pärast, tehti tippkonkurentsis Estonian Golf & Country Club'i raja ajalugu - koguni kolm meest ületas senise rajarekordi. Esmalt püstitas uue rekordi 64 lööki (-8) islandlane Runar Arnorsson, seejärel lõi selle 63 löögiga üle norralane Viktor Hovland - üheksa birdie'it ja ühtegi bogey't! Vahepeal jõudis senise rajarekordi (66) ühe löögiga alistada ka itaallane Luca Cianchetti.

18-aastane Norra koolipoiss harjutab neli tundi päevas. Rohkem õppimise kõrvalt lihtsalt ei jõua. "Mul on olnud kaks väga head päeva – esimene ja tänane. Eilne oli seevastu kohutav," analüüsis ta oma senist võistlust. Esimese päeva lõpetas ta viie löögiga alla par'i, eile ühe löögiga üle par'i ja täna siis lausa üheksa lööki alla par'i.

Kokkuvõttes kerkis Hovland liidriks, Cianchetti teiseks - üldskoorid vastavalt -13 ja -11.

EMi otsustavast võistluspäevast teeb Delfi TV otseülekande algusega kell 12.15.