Amatööride seas haaras kolmepäevasel võistlusel liidrikoha inglane Rymer Smith 70 löögiga ehk -2 alla par'i. Kahe löögiga kaotab talle teisena Joonas Juan Turba, kolmega Timo Raukas, neljaga Sander Aadusaar, Carl Hellat ja Mattias Varjun.

Proffidest juhib 69 lööki teinud rootslane Peter Gustafsson, kellele vaid ühe löögiga kaotavad inglane Andrew Marshall ja võistluste üks nimekamaid osalejaid Peter Erofejeff Soomest. Vaid löögi kaugusel jagavad neljandat kohta 71 lööki teinud Eesti ainus profimängija Mark Suursalu ja Niitvälja Golfiklubi pro Paul Põhi.

Naistest juhib avapäeva järel lätlanna Linda Dobele 72 löögiga, seenioride seas Raivo Velsberg 76 löögiga.

Baltimaade vanim, arvult juba 24. golfivõistlus Niitvälja Karikas by Danske Bank jätkub laupäeval ja lõppeb pühapäeval. Pühapäevasest võistluspäevast teeb Delfi TV otseülekande algusega kell 10.

Sel aastal osaleb 121 võistlejat kaheksast erinevast riigist. Võistluse peatoetaja Danske Bank on välja pannud auhinnafondi 10 000 eurot, millele mängib 23 professionaalset golfimängijat, nende hulgas Eesti parim mängija Mark Suursalu ja välismaalastest Euroopa Tuuri kogemusega ning oma karjääri jooksul 61 riigis võistelnud ja üle miljoni euro võitnud rootslane Peter Gustafsson.

Kolmepäevase võistluse käigus selgitatakse individuaalarvestuses välja võistluse parimad nii naiste kui ka meeste võistlusklassis. Osalemas on mängijad nii Baltikumist, Soomest, Rootsist, Šotimaalt, Itaaliast, kui ka Inglismaalt. Kohal on ka mullune võitja Niklas Dahlgren Soomest.

Selle aasta võistlejate rivvi kuuluvad ka inglane Andrew Marshall, kel erinevate Euroopa Tuuride võistluskogemust juba kokku 15 aastat, ning pikalt Soome amatööride tipus olnud ja nüüd profina mängiv Peter Erofejeff. Amatööride arvestuses teeb kaasa kogu Eesti koondis, kes pärast võistluse lõppu stardib Euroopa meistrivõistlustele.

Niitvälja Golfi tegevjuhi Kristo Tohvri sõnul esindab Niitvälja Karikas kogu Eesti golfi ajalugu ja edukas osalemine on iga Eesti tippgolfimängija unistus. "Võistluse kaalu näitab asjaolu, et kohal on kogu Eesti paremik ja üha rohkem põnevaid golfi professionaale on võistlustulle astumas."

Kõik golfihuvilised on oodatud ka kohapeale võistlejatele kaasa elama. Viimasele rajale on püstitatud pealtvaatajatele tribüün ja pühapäevasel päeval alates 13.30-st kommenteeritakse pealtvaatajatele seal võistluste käiku. Soovi korral saab radadel mängijatega kaasa jalutada.

XXIV Niitvälja Karikas by Danske Bank kuulub Euroopa Golfi Assotsiatsiooni võistluskalendrisse ja World Amateur Golf Rankingu turniiride nimekirja, kus võistlejad saavad teenida maailma edetabeli punkte.

XXIV Niitvälja Karikas by Danske Bank võistluse korraldamisse on oma panuse andnud Danske Bank, AS Kalev, AS Saku Õlletehas, Euroopa Hotell, Sportland AS, AS Lahe Roos.