Proffidest asus 69 köögiga (-3) juhtima soomlane Henri Satama, lisaks talle mängis alla par'i tema kaasmaalane Jouni Simanainen (-1). Täpselt par'is lõpetas mullune võitja, Euroopa Tuuri kogemusega rootslane Peter Gustafsson.

Eesti profimängijad Sander Aadusaar ja Mark Suursalu jagavad tulemusega +2 viiendat kohta.

"Kuigi tänane polnud ehk parim algus, tunnen, et olen võistluses sees. Oma osa oli ka tänasel ilmal, päris kõva tuul mõjutas rütmi ja paar eksimust karistasid mind. Leian aga, et homne miinustulemus on täiesti mängitav," kommenteeris Suursalu.

Amatööride esikuuiku moodustavad Soome, Eesti ja Rootsi koondislased. Päeva parima tulemuse saavutas soomlane Ilari Saulo tulemusega -2. Teist kohta jäid jagama korduvalt Niitvälja Karikal osalenud Dominic Jones Soomest koos eestlastest treeningkaaslaste Carl Enn Hellati ja Kevin Christopher Jegersiga, kõigi tulemuseks -1.

Jegers jäi oma mänguga rahule: "Tänane päev läks hästi, nagu tulemustest näha, pall lendas täpselt sinna, kuhu sihtisin. Esimesed neli rada, mis on mulle tavaliselt Niitväljal rasked, läksid eriti hästi (3 birdie't) ja see andis mulle hea tunde."

Naiste arvestuses mängis päeva parima tulemuse +2 mitmekordne Niitvälja Karika võitja Annika Meos.

Võistlused jätkuvad laupäeval teise ringiga. Pühapäeval toimuvast kolmandast võistlustpäevast teeb Delfi TV traditsiooniliselt otseülekande.

Baltimaade vanim, arvult juba 26. golfivõistlus Niitvälja Karikas by Danske Bank auhinnafond on tänavu 10 000 eurot.