Golf Inc korraldab antud konkurssi juba aastaid. "Kui nad käesoleval aastal taaskord konkursi toimumist kuulutasid, siis tekkis idee ka meie tegemisi veidi kaugematel turgudel tutvustada. Panime info kokku ja saatsime teele. Suur ja meeldiv oli meie üllatus, kui saime teada, et meid on ka tunnustatud," räägib Pärnu Bay Golf Links tegevjuht Marko Kaldoja.

Tegemist on “Clubhouse of the Year” konkursiga ehk siis klubihoonete hindamisega. Hinnatakse mitte ainult arhitektuuri, aga ka funktsionaalsust, keskkonna säästlikkust ja teisi selliseid näitajaid. Selgituses märgiti ära nii trendikas arhitektuur kui ka kaasaegsete materjalide kasutamine interjööris. Esile tõsteti ka hoone planeeringut, mis võimaldab vaateid igasse ilmakaarde ning et sellise modernse arhitektuuri toomine golfiväljakutele võib olla suunanäitajaks ka teistele väljakutele ning rajatavatele klubihoonetele. "Antud hoonet plaanides pidasime ka ise silmas niiöelda vana ja uue kombineerimist, et luua omamoodi uus harmoonia — golfi ajaloost ja traditsioonidest lähtuv links-väljak ühelt poolt ning kaasaegne arhitektuur koos avarate ning mugavate ruumidega teiselt poolt," selgitab Marko Kaldoja.

Tegevjuht ütleb, et esmalt on see meeldiv tunnustus kogu meeskonnale, kes projektiga on vaeva näinud. "Hea on saada kinnitust ka rahvusvaheliselt, et meie valitud suund kõnetab. Täname siinjuures nii arhitektuuribüroo Arhitekt 11 kollektiivi kui Eston Ehituse meeskonda väljakutse vastu võtmise ja teostuse eest," märgib ta. "Lisaks annab tunnustus hea sõnumi külastajatele ning golfimängijatele, et on põhjust lisaks maailmatasemel golfiväljakule, ka arhitektuuri nautima tulla."

Kuna ajakirja Golf Inc Magazine näol on tegemist Põhja-Ameerika hinnatud golfiväljaandega, mis levib ka mujal maailmas, jõuab info Eestist kui golfimaast ka kaugemale. Ajakirja korraldada on ka iga-aastane suur konverents golfisektoris töötavale asjatundjatele. Ka antud konkursi auhinnad antakse üle just sellel konverentsil käesoleva aasta septembris.