31-aastane Johnson alustas Oakmonti üliraskel rajal viimast päeva nelja löögiga iirlasest Shane Lowry'st tagapool. Ja kui just Johnsoni enda karjääri "ilustavad" paar suurturniiri eduseisu mahamängimist, siis seekord oli hoopis 31-aastane ameeriklane see, kes tegi suurepärase viimase päeva, ja lähikonkurendid need, kes eksisid.

Johnson lõpetas päeva 69 löögiga, üks alla par'i, ja turniiri saldoga -4. Lowry ning ameeriklased Jim Furyk ja Scott Piercy kaotasid talle kolme löögiga.

Johnsoni võitu ei suutnud väärata isegi võistlust saatnud segadus reeglite ümber, mis talle lõpuks ühe löögi maksma läks. Johnson valmistus viiendal griinil puttama, asetas putteri palli taha, ent mitte murule, kui pall liikus sentimeetri jagu tahapoole. Johnson kinnitas kohapeal kohtunikule, et pall ei liikunud tema tegevuse tõttu, ja tal lubati karistuseta jätkata.

12. rajal võtsid kohtunikud temaga aga ühendust ja teatasid, et olukorda analüüsitakse pärast võistlust uuesti ning teda ähvardab ühe karistuslöögi lisamine skoorile. Nii kohtunikud võistluse järel ka otsustasid, ent võitjat see enam ei muutnud. Nii fännid kui ka Johnsoni konkurendid "tervitasid" kohtunike otsust kriitikalainega.

Johnsoni jaoks oli võit seda magusam, et pärast varasemaid altminekuid kiputi temast aina rohkem rääkima kui tohutust talendist, kes ei suudagi kunagi suurturniire võita. Mullu "kinkis" ta US Openi tiitli Jordan Spiethile, kui ei suutnud viimasel griinil sisse lüüa vähem kui meetrist putti. 2010. aastal juhtis ta PGA meistrivõistlustel enne viimast rada, ent jäi esikohata, kui teda karistati kahe karistuslöögiga bunkris kepi mahapaneku eest.