Sellise müstilise teoga sai hakkama kaheksandat hooaega golfi harrastav 61-aastane Rein Sarapik, kelle händikäp on 10. Seega on tegu Eesti mõistes korralikul tasemel mängijaga.

Alustuseks sai ta iga golfimängija unistuste löögiga hakkama 13. rajal hübriid-kepiga, hiljem 18. rajal raud 6-ga. Sarapik oli varasemalt Suurestal ühe hole in one'i löönud 13. rajal 2014. aasta juulis.

"Nagu ma aru saan, siis on tegu elu sündmusega!" pajatas päevakangelane Delfi ja Eesti Päevalehega vesteldes, märkides, et ise ta end nii erilisena ei tunne, kui sõbrad ja klubikaaslased näida paistavad.

"Käisin pojaga mängimas. Esimese puhul vaatasin, et läheb lipu suunas. Poiss kõrvalt: "Läks sisse!" Siis oli karjumist palju, helistasin kohe klubimajja ja tellisin šampused ära. Teist korda tulid juba sõbrad tee pealt kaasa ja siis tuli 18. rada. Poiss tegi ise par'i (ettenähtud arvu löökidega raja läbimine - G.L.), aga ütles, et mul läks uuesti sisse. Emotsioon oli "Minge metsa! Täiesti võimatu! Ei usu!" Selle lõin tegelikult 80 sentimeetrit üle lipu ja backspin'iga (vindi toel) veeres tagasi."

Golfiklubide kirjutamata reegel: hole in one'iga hakkama saanud mängija teeb kõigile klubis viibivatele inimestele šampuse välja. Reinul oli õnne, et ta alles kell 20.30 rajalt maha tuli, mil enamus mängijaid juba koju läinud.

Suurem tähistamine toimus Suuresta klubis täna, kui klubi juhtkond oli Sarapikul lilledega vastas. "Hole in one ei hüüa tulles. Tohutult peab õnne olema. Proffidel juhtub seda tihedamini, meil, amatööridel haruharva. Tuleb lihtsalt lipu peale lüüa," ei osanud Rein kohe kaaskannatajatele näpunäiteid jagada.

Kas nüüd vaadatakse mehele golfirajal alt üles? "Ei, ei. Kõik saavad ikka sõbralikult läbi. Ei tunne küll ennast eriliselt," vastas Sarapik, kes soovis veel tänada oma treenerit Martin Toomi, kellelt ta aeg-ajalt näpunäiteid saab.

Hole In One! Twice! Rein Sarapik made golf history w/ two HIO in one game! #holeinone #twice #golf

A photo posted by Suuresta Golf ⛳ (@suurestagolf) on Aug 31, 2016 at 1:26am PDT