Finaali jõudnud eestlastest lõpetas 5 sportlast esimese kümne seas. Parim eestlane Egeti Liiv lõpetas neljandana 227 löögiga (+11 lööki kolme mängupäeva kohta). Eile iirlase Gerard O’Neill’ga teist ja kolmandat kohta jaganud Egert Põldma lõpetas võistluse, jagades 6.-8. kohta 231 löögiga (+15 lööki 3 mängupäeva kohta) eestlase Martin Palmi ja soomlase Sakari Kuosmasega.

Meeste arvestuses oli võitja Johannes Diederichs juhtpositsioonil kõigil kolmel mänguringil. End teisele kohale välja võidelnud teine sakslane David Michel tegi finaalpäeval 71 lööki, mis tõstis tema positsiooni 2 koha võrra. Kokku oli Michelil lööke 223 (+7 kolme mänguringi kohta). Kolmanda koha pälvis iirlane Gerard O’Neill 226 löögiga (+10 lööki kolme mänguringi kohta).

Diederich oli EstAm'il neljandat korda. „Väga põnev oli vaadata, kuidas võistlusega seonduv on arenenud – jäin korralduliku poolega väga rahule. Nautisin siinolekut ka võitluste väliselt ja soovin kindlasti järgmisel aastal tagasi tulla,“ nentis võidukas saksa golfimängija.

Naiste arvestuses võitis ülekaalukalt 215 löögiga (-1 lööki kolme mänguringi kohta) sakslanna Antonia-Leonie Eberhard. Talle järgneb end eilselt kolmandalt kohalt teiseks mänginud rootslanna Rosa Närhi 228 löögiga (+ 12 lööki kolme mänguringi kohta) ja kolmanda tulemuse sai lätlanna Anna Diana Shvanka 229 löögiga (+13 lööki 3 mänguringi kohta).

Ka Eberhard jäi väga rahule võistluse korraldusliku poole ja väljaku olukorraga: ”Niitvälja golfiväljalk pole üldse kergete killast, aga kui on hea päev ning tulemused suurepärased, siis seda magusam on võit.“ Ka järgmisel aastal soovib sportlane sellel võistlusel kindlasti osaleda.

Kolmepäevase võistluse käigus selgitati individuaalarvestuses välja võitjad nii naiste kui meeste klassis, lisaks anti välja ka rahvuste karikad . Võistkondlikult kuulus eestlastele nii meeste kui naiste arvestuses teine koht. Meeste arvestuses võidutsesid sakslased, naistest olid edukad Läti sportlased

Võistlemas olid mitmed võimekad mängijad nii Saksamaalt, Skandinaaviast, Baltikumist kui Venemaalt.

Kolmapäevast reedeni, 19.-21. juunil toimus Niitväljal rahvusvahelise tähtsusega golfivõistlus Estonian Amateur Open 2013 by Ernst & Young. Sel aastal osales 73 võistlejat 9. riigist.

Kokku on registreerinud 56 meest ning 17 naist.

Niitvälja Golfiklubi valiti 2011. ja 2012. aastal Eesti Golfi Liidu poolt parimaks golfiklubiks Eestis.

Estonian Amateur Open 2013 by Ernst & Young golfiturniir kuulub Euroopa Golfi Assotsiatsiooni võistluskalendrisse ja World Amateur Golf Ranking turniiride nimekirja, kus võistlejad saavad teenida maailma edetabeli punkte.